Afbeelding

'Tuinieren met plezier' in voedseltuin

Algemeen

,,Het loopt op rolletjes", glundert projectleider Theodoor van Leeuwen van stichting Voedseltuin Boxtel. ,,Over een paar weken kunnen we zelfs de eerste rucola oogsten." Onder de titel 'Tuinieren met plezier!' wordt dinsdag 16 mei een excursieavond in de voedseltuin gehouden. Iedereen is welkom.

De omheining is klaar, de plantjes groeien volop onder het afdekgaas, de beregeningsinstallatie werkt als een trein, er hangen hengels met kunstsperwers om 'groentedieven' te weren en er zijn dagelijks vrijwilligers aanwezig om te helpen in de tuin. ,,Toch ben ik nog steeds op zoek naar enkele tuinbazen: mensen met groene vingers die een coördinerende rol willen vervullen in de voedseltuin", aldus Van Leeuwen. De oogst van Voedseltuin Boxtel is bedoeld voor cliënten van de Voedselbank.

Om ook de buitenwereld kennis te laten nemen van Voedseltuin Boxtel, organiseert Van Leeuwen dinsdag 16 mei een avond voor leden van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel (WNLB) en andere belangstellenden uit Boxtel en omgeving onder de titel 'Tuinieren met plezier!' Mensen zijn dinsdag 16 mei vanaf 19.00 uur welkom. Verzamelpunt is de ingang bij de parkeerplaats van terrein De Kleine Aarde aan Het Klaverblad. Mensen die meer informatie willen over Voedseltuin Boxtel, kunnen contact opnemen met Theodoor van Leeuwen via e-mailadres tvleeuwen@xs4all.nl of telefoonnummer 06-53 15 53 61.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 12 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 16 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 17 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 18 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 20 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 27 apr, 16:30