Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

Honderden kinderen sporten op Koningsdag

Algemeen

Het sporten op Koningsdag is sinds het aantreden van koning Willem-Alexander onlosmakelijk verbonden met de feestelijkheden. En ook donderdag komen honderden Boxtelse kinderen sportief in actie op de velden van ODC en MEP. Natuurlijk is de pret het belangrijkst, maar de teams willen ook wel heel graag winnen…

Door: Mariëlle Wijffelaars

Het Koningsdagvoetbaltoernooi verwelkomt dit jaar 28 teams. De elf voetbalploegen met louter meisjes mochten vanochtend aftrappen en in de middag betreden de jongens het veld. Hoewel de eerste wedstrijden sportief en gezellig verliepen, ging het er soms heel fanatiek aan toe. En dat laatste ook vooral aan de zijlijn. "Afgeven die bal, afgeven!" riepen enthousiaste vaders, moeders én schooldirecteuren. "Naar voren, kom op, schieten nu!"

Langs de lijnen bij MEP werd ook fanatiek aangemoedigd. Want meedoen is leuk, maar een mooie beker mee naar school nemen is nóg leuker. 28 hockeyteams van verschillende basisscholen komen vandaag in actie. Ervaring met hockey? Dat hadden ze zeker niet allemaal. "Maar ik kan het best goed hoor", vertelde Nina uit groep 4 van basisschool De Spelelier. "Mijn zusje zit op hockey dus ze heeft me veel geleerd." Of ze nou wint of niet, voor Nina maakt het niet zoveel uit. "Ik vind het vooral heel erg gezellig." En dat is precies wat koning Willem-Alexander wil bereiken met het sporten op zijn verjaardag. Want sport verbroedert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 13 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 16 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 17 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 18 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 19 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 21 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 27 apr, 16:30