Mark Buijs in gesprek met een van de kiezers.
Mark Buijs in gesprek met een van de kiezers. Foto: Pål Jansen

Buijs bezoekt kiezers Liempde

Algemeen

Pius X in Liempde was het tweede stembureau dat burgemeester Mark Buijs deze ochtend aandeed. ,,Eerst het gemeentehuis natuurlijk", vertelt Buijs.Tijdens de traditionele worstenbroodjestocht waarbij de burgemeester alle vrijwilligers op de stembureaus een Brabantse versnapering biedt, merkt ook hij dat er deze verkiezingen vernieuwde aandacht is voor het stemmen door jongeren. ,,Er is veel aan gedaan om jongeren weer aan het stemmen te krijgen."

Voorzitter Tossy de Man van SPPiLL is ook dit jaar weer vrijwilliger op het stembureau en ziet in Pius X de stroom Liempdenaren voorbij komen. ,,Het lijkt er nu al op dat er dit jaar meer gaan komen. Vorig jaar hadden we er 800 á 900 honderd, maar als we dit gemiddelde aanhouden, komen we uit op 1300 denk ik." Haar collega-vrijwilliger Nico van Haaren schat dat er iets minder gaan komen, maar moet beamen dat het deze ochtend drukker is dan andere verkiezingsochtenden. ,,We zitten nu al op ruim 150", zegt Van Haaren nog geen uur na de opening. ,,Leuk om te zien ook dat er weer meer jongeren zijn." 

Even later komt burgemeester Mark Buijs het stembureau binnenvallen om de jaarlijkse worstenbroodjes rond te brengen. ,,Er is veel gedaan om jongeren aan het stemmen te krijgen.We zitten nu echt op een kantelpunt. Er staan grote beslissingen aan te komen. Rondom het klimaat bijvoorbeeld en het pensioenstelsel. Deze verkiezingen gaan echt over hun toekomst."

Een uitgebreid artikel over stemmende jongeren met hen aan het woord staat in Brabants Centrum van donderdag 16 maart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 23 minuten geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 2 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 18 uur geleden
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur 20 uur geleden
Logo
Al vroeg op de avond stroomde de Markt vol. Zij wilden namelijk niets missen van internetsensatie Boer Harm en zanger Wesly Bronkhorst. Koningsnacht was daarmee een mooie aftrap voor Oranje Festival Boxtel.
De kop is eraf voor Oranje Festival: geslaagde koningsnacht in Boxtel Cultuur 21 uur geleden
In Liempde zijn jongeren bezig met de organisatie van een obstakelrun voor kinderen met hun ouders. Bij De Langspier was in 2018 ook een dergelijk evenement, voor jeugd én voor volwassenen.
O'Liempdse Spelen voor en door lokale jongeren Jeugd 23 uur geleden
Afbeelding
Met De Keistampers wandelen door de Kampina Sport gisteren