Henk (links) en Tonnie Wagenaars zagen een boomstam door en openen hiermee het vernieuwde ODC-sportpark Molenwijk. (Foto: Marc Cleutjens).
Henk (links) en Tonnie Wagenaars zagen een boomstam door en openen hiermee het vernieuwde ODC-sportpark Molenwijk. (Foto: Marc Cleutjens).

ODC opent vernieuwd Molenwijk

Algemeen

De Boxtelse voetbalclub ODC heeft zaterdagmiddag het vernieuwde sportpark Molenwijk officieel geopend. Dat gebeurde met de nodige festiviteiten én een vriendschappelijke derby tussen de vlaggenteams van de thuisclub en plaatsgenoot Boxtel.

Twintig jaar nadat ODC de eerste plannen voor een nieuwe accommodatie presenteerde, is de herinrichting van Molenwijk klaar. Enkele jaren geleden werd sportpark Wagenaars aan het Essche Heike al vernieuwd. In Molenwijk is de tribune gerenoveerd, zijn nieuwe kleedkamers ingericht en is een teamkamer beschikbaar. De club werkt later dit jaar de inrichting van het terrein verder af en wil een nieuwe entree bouwen, naast de nog te renoveren kantine De Boemerang.

Voorzitter Ton Jonkers blikte kort terug op de vier burgemeesters en het dozijn wethouders dat ODC heeft versleten alvorens de club kon overgaan tot den aanpak van Molenwijk. Verder opende hij met familieleden van het in 2016 overleden erelid Ben van Vegchel-pad.

Burgemeester Mark Buijs verrichtte met sponsors, bouwers, architecten en bestuursleden de officiële opening van de tribune en het kunstgrasveld. Dat gebeurde door een twintig jaar oude boomstam door te zagen, een knipoog naar de jaren die nodig waren om Molenwijk op te knappen.

ODC en Boxtel speelden aansluitend op het sneeuwvrije kunstgrasveld een aantrekkelijke derby, waarin beide ploegen fraaie kansen creëerden. Halverwege de tweede helft kwam ODC op voorsprong via Remco Schellekens, Sjoerd van Lokven bepaalde eindstand in de slotfase op 2-0.

Lees een uitgebreid verslag van de opening van sportpark Molenwijk in de digitale dinsdagkrant (24 januari) en de papieren donderdagkrant (26 januari) van Brabants Centrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 14 uur geleden
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur 15 uur geleden
Logo
Al vroeg op de avond stroomde de Markt vol. Zij wilden namelijk niets missen van internetsensatie Boer Harm en zanger Wesly Bronkhorst. Koningsnacht was daarmee een mooie aftrap voor Oranje Festival Boxtel.
De kop is eraf voor Oranje Festival: geslaagde koningsnacht in Boxtel Cultuur 17 uur geleden
In Liempde zijn jongeren bezig met de organisatie van een obstakelrun voor kinderen met hun ouders. Bij De Langspier was in 2018 ook een dergelijk evenement, voor jeugd én voor volwassenen.
O'Liempdse Spelen voor en door lokale jongeren Jeugd 18 uur geleden
Afbeelding
Met De Keistampers wandelen door de Kampina Sport 20 uur geleden
Hans van der Schoot overhandigt het eerste exemplaar van het jaarboek 2021 samen met een boeket bloemen aan Thea Tilburgs.
Heemkunde Gemonde brengt weer jaarboek uit Verenigingen 21 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
De Jordaantjes: alle namen zijn achterhaald! Historie 23 uur geleden
Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 26 apr, 22:40