Afbeelding

Prefinale DichtSlamRap in Boxtel

Algemeen

Zes Brabantse dichters en poetryslammers vormen zondag 8 januari de meerderheid tijdens de prefinale van de poëziewoordenstrijd DichtSlamRap in het Boxtelse café Le Temps Perdu aan de Markt. De prefinale begint om 14.00 uur. In de finale, die donderdag 26 januari op het programma staat, is tot nu toe alleen Martje Wijers (foto) uit Boxtel een kandidaat uit Noord-Brabant.

Vanaf donderdag 12 januari zijn in de bibliotheek van Boxtel opnieuw de ontwerpen te zien die studenten van SintLucas hebben gemaakt voor DichtSlamRap. Jaarlijks verdiept een groep studenten zich in de achtergronden van de poetryslam en ontwerpt originele posters, flyers en de omslag van een dichtbundel voor het Boxtelse evenement. Die bundel is een van de uitingen van DichtSlamRap. Daarin worden de circa veertig beste gedichten opgenomen die zijn ingezonden voor de 2017-editie van DichtSlamRap. Deze dichtbundel verschijnt op donderdag 26 januari, tijdens de finaleavond.

Voordat het zo ver is, moeten eerst de kandidaten in de prefinale de strijd met elkaar aanbinden. Opmerkelijk zijn de vier nieuwkomers in de dichtwereld. Dat zijn Martijn Faes (Oisterwijk), Ellianne van Elderen (Best), Mariam Hakobyan (Turnhout) en Ileen Rook uit Assen. Ze vielen stuk voor stuk op door de kwaliteit van het werk dat ze instuurden, laat organisator Marcel Linssen zich ontvallen.

Ilse Vandenbussche uit Breda is eveneens een nieuw gezicht op het podium in Boxtel. Wel was ze als dichteres vorig jaar present tijdens de expositie in de bibliotheek van Boxtel. Een gedicht van Vandenbussche was door kunstenares Marieke Vloet voorzien van een kunstwerk en aldaar te zien.

Andere dichters die zondag 8 januari optreden zijn Bosschenaar Gerard Scharn, al jaren een van de vaste inzenders, en Rossella Bargiacchi uit Tilburg. Zij was enkele jaren geleden van de partij tijdens DichtSlamRap, toen als onderdeel van een duo. Via de prefinale zullen nog twee kandidaten doordringen tot de eindstrijd. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 8 uur geleden
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur 9 uur geleden
Logo
Al vroeg op de avond stroomde de Markt vol. Zij wilden namelijk niets missen van internetsensatie Boer Harm en zanger Wesly Bronkhorst. Koningsnacht was daarmee een mooie aftrap voor Oranje Festival Boxtel.
De kop is eraf voor Oranje Festival: geslaagde koningsnacht in Boxtel Cultuur 11 uur geleden
In Liempde zijn jongeren bezig met de organisatie van een obstakelrun voor kinderen met hun ouders. Bij De Langspier was in 2018 ook een dergelijk evenement, voor jeugd én voor volwassenen.
O'Liempdse Spelen voor en door lokale jongeren Jeugd 12 uur geleden
Afbeelding
Met De Keistampers wandelen door de Kampina Sport 14 uur geleden
Hans van der Schoot overhandigt het eerste exemplaar van het jaarboek 2021 samen met een boeket bloemen aan Thea Tilburgs.
Heemkunde Gemonde brengt weer jaarboek uit Verenigingen 15 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
De Jordaantjes: alle namen zijn achterhaald! Historie 17 uur geleden
Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 26 apr, 22:40