Voorzitter Arjen Witteveen (rechts) ontving de eerste doos met producten van Jonah de Leest, initiatiefnemer van de inzamelactie voor de Voedselbank. (Foto: Crebas Fotografie).
Voorzitter Arjen Witteveen (rechts) ontving de eerste doos met producten van Jonah de Leest, initiatiefnemer van de inzamelactie voor de Voedselbank. (Foto: Crebas Fotografie).

Molenwijk houdt Voedselbank-actie

Algemeen

Dertig dozen vol voedingsmiddelen. Die stonden donderdagochtend op het schoolplein van jenaplanschool Molenwijk, klaar om naar Voedselbank Boxtel te worden gebracht. Een idee van de zesjarige Jonah de Leest en zijn moeder groeide uit tot een grootschalige inzamelactie op de basisschool. 

Voorzitter Arjen Witteveen van de Voedselbank Boxtel bracht donderdagochtend een bezoek aan de Molenwijkschool. Alle leerlingen hadden zich buiten rond de ingezamelde producten verzameld. ,,Mensen met minder geld verdienen ook lekkere hapjes met de kerst", zei één van de kinderen stellig. Waar veel leerlingen houdbare producten van thuis meenamen, is ook een deel langs de deuren gegaan om vele extra producten in te zamelen. ,,Ik ben jullie heel dankbaar", zei Witteveen. ,,Elke week voeden we 450 monden, waaronder 150 kinderen. Deze actie is dan ook enorm welkom."

Benieuwd naar het verhaal van Jonah de Leest? Lees dan Brabants Centrum van donderdag 15 december. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Honderd wandelaars banjerden vorig jaar door Liempde voor de avonddriedaagse van buurtvereniging Den Berg. Basisschool De Oversteek was goed vertegenwoordigd.
Den Berg stopt na 40 jaar met wandeldriedaagse Cultuur 8 minuten geleden
MEP-hockeyster Aniek de Bekker in duel verwikkeld met een speelster van Etten-Leur.
Laatste loodjes wegen zwaar voor mannen MEP Sport 2 uur geleden
De ASML-campus in Veldhoven.
Balans: 'Uitbreiding ASML biedt kansen voor Boxtel' Economie 2 uur geleden
Logo
De mannen van de hobbyclub in het noodlokaal achter de Sint-Willibrordusschool. Links werkt Fons van der Heijden aan de maquette van het nieuwe onderkomen.
Hobbyclub Esch wil naar trapveldje verhuizen Verenigingen 3 uur geleden
Zonnepanelen op het dak van de Angelaschool.
Zonnepanelen: waar gaat dat heen? Duurzaamheid 5 uur geleden
Het protestants kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel werd in 1812 gebouwd en is ontworpen door de Boxtelse architect, landmeter en politicus Hendrik Verhees. Op de achtergrond de toren van de Sint-Petrusbasiliek.
Ruud van Nooijen belicht historie van Boxtelse protestanten MuBo 10 jaar 19 uur geleden
Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren.
Kas Beekmans promoveert naar zwaardere 600cc klasse Sport 23 uur geleden
Ramon Mulder (rechts) van Irene in duel met twee spelers van Mosa. De Gemondenaren misten veel kansen, waardoor ze uiteindelijk met 0-1 in eigen huis verloren.
Irene verliest thuis in duel van gemiste kansen Sport gisteren