De twee hoofdteams van MEP speelden zondag. De mannen eindigden hun duel met een gelijkspel, de vrouwen verloren.
De twee hoofdteams van MEP speelden zondag. De mannen eindigden hun duel met een gelijkspel, de vrouwen verloren. Foto: Hans Verberk.

Laatste loodjes wegen zwaar voor mannen MEP

Sport

De mannen van hockeyclub MEP worstelen zich naar het kampioenschap. Na een moeizaam gelijkspel zondag in Geldrop (3-3), kunnen de Boxtelaren in de volgende wedstrijd thuis de felbegeerde titel binnenhalen. Voor de vrouwen van MEP is het stuivertje wisselen tussen het linker- en rechterrijtje. Door het nipt verlies zondag in Vleuten (3-2) staan de Boxtelse dames weer op plaats zeven.

,,We krijgen legio open kansen, maar als je ze niet maakt, kun je niet winnen.” Dat was de conclusie van coach Rein Scheenstra na het 3-2 verlies van de MEP-vrouwen bij Fletiomare. In de eerste helft ging het spel nog gelijk op. De Boxtelse ploeg kwam twee keer op voorsprong, maar moest ook twee keer de gelijkmaker toestaan. Eva Numan (strafcorner) en Tessa van Vleuten tekenden voor de Boxtelse treffers.

SLORDIGHEID

De tweede helft was een ander verhaal. MEP kreeg enorme kansen. Slordigheid sloop in de ploeg en zoals dan vaak gebeurt, benut de tegenstander die ene kans wel. Uit een strafcorner scoorde de thuisploeg de 3-2. Toen was het voor MEP alles of niets. Om de druk nog verder op te voeren wisselde coach Scheenstra zelfs zijn keeper voor een veldspeler. Dat leverde de nodige kansen, maar geen goals meer op. 

MEP moet de komende weken wel weer gaan winnen, vond Scheenstra na afloop. Zondag 12 mei speelt zijn team thuis tegen Zwart Wit uit Breda. Bij winst is het weer stuivertje wisselen met plaats vijf of zes. Afslag in sportpark Molenwijk is om 12.45 uur.

KAMPIOENSSTRESS

Hoe dichterbij het kampioenschap komt, hoe meer zenuwen de mannen van MEP parten spelen. In een sfeerloze ambiance met guur weer en weinig publiek presteerde het Boxtelse team zondag duidelijk onder zijn kunnen. 

Hoewel de gasten sterker waren in de beginfase, kwam Geldrop uit een strafcorner op voorsprong. De bal stuiterde enorm op het Geldropse veld en dat leidde tot veel stopfouten aan beide kanten. De thuisploeg hanteerde slim en vakkundig de hoge bal en dat leidde tot de nodige paniek in de cirkel van MEP. Technische acties waren op dit veld bijna niet mogelijk en het werd duidelijk dat de Boxtelaren het van de passes moest hebben. Met name Bram Schröder stichtte zo het nodige gevaar. Sjoerd Verzijden scoorde de verdiende gelijkmaker en bracht MEP ook nog op voorsprong (1-2). De vreugde was van korte duur, want een hoge bal van achteruit werd op schitterende wijze door Geldrop afgerond: 2-2. 

Toen brak de zenuwachtige slotfase aan met veel fouten. MEP en Geldrop wilden absoluut niet verliezen en toen uit een scrimmage Gijs de Wild de 2-3 binnen frommelde, dacht de Boxtelse ploeg de buit binnen te hebben. Maar direct daarna kwam Geldrop uit een strafcorner weer langszij en werd het weer alle hens aan dek. Het eindsignaal klonk voor MEP als een bevrijding. 

ANGSTGEGNER

Vooral door het kordaat en proactief optreden van de arbitrage bleef het een sportieve wedstrijd en was het voor de neutrale toeschouwer een zeer aantrekkelijk duel. Zondag 12 mei kan MEP het thuis afmaken tegen hekkensluiter Weert. Maar deze ploeg moet winnen om directe degradatie af te wenden. Bovendien zijn de Limburgers de afgelopen jaren in Boxtel een ‘angstgegner’ gebleken. 

De afslag in sportpark Molenwijk is om 14.45 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Logo
De open boerderijdag bij de familie Van Alphen op Luissel trok ruim duizend bezoekers op tweede pinksterdag.
Boerderij familie Van Alphen druk bezocht: 'Koeien zijn lief, maar ze likken aan m'n hand' Jeugd 13 uur geleden
Logo
Limuscene kreeg weliswaar een paar stortbuien over zich heen, maar dat mocht de pret niet drukken. Publiek en muzikanten vermaakten zich opperbest.
Regen deert muzikanten en bezoekers 16e Limuscene niet Cultuur 15 uur geleden
In het kantoor van Bijnen Uitvaartzorg aan de Baroniestraat 53 in Boxtel is 30 mei een bijeenkomst over loslaten en nalaten.
Avond over loslaten en nalaten bij Bijnen Zakelijk 16 uur geleden
De jaarlijkse voertuigenzegening blijft niet beperkt tot motoren, personenauto's en trucks. Ook scootmobielers sluiten aan.
Met Gods zegen op de Markt kunnen voertuigen weer de weg op Geloof en spiritualiteit 16 uur geleden
De schedel van een metoposaurus is vanaf vrijdag in het Oertijdmuseum in Boxtel te zien. Het miljoenen jaren oude skelet is door medewerkers van het Oertijdmuseum weer in elkaar gezet.
Oertijdmuseum toont als eerste skelet oeroude 'salamander' Historie 18 uur geleden
In de laatste twee weken van augustus wordt in Liempde gecollecteerd voor De Zonnebloem.
Zonnebloemloterij: verkoop huis aan huis in Liempde Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 22 uur geleden
Logo
Liefhebbers van rock & roll muziek, kwamen zaterdagavond aan hun trekken in de tent in het Concordiapark in Liempde. Daar traden The Explosion Rockets op. De band bracht hits van Elvis, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry en vele anderen.
Explosion Rockets zorgen voor swingende start Rock en Rollend Liempde Cultuur 19 mei, 16:00