Afbeelding

Podium Boxtel begroet Farce Majeure-reprise

Algemeen

Herinneringen ophalen aan de legendarische uitzendingen van Farce Majeure? Dat kan zondag 11 december tijdens een matineevoorstelling van Farce Majeure-coryfee Henk van der Horst. Die reist momenteel met het theaterprogramma 'Dat is uit het leven gegrepen' langs zalen in Nederland.

De theatershow is een reprise van het programma dat ook vorig theaterseizoen veelvuldig werd opgevoerd. Bob van der Houven, bekend van Rail Away en Radio 4, vraagt Van der Horst bij deze terugblik naar zijn leukste anekdotes en bijzondere belevenissen achter de schermen. In de theatervoorstelling wordt het publiek mee op reis genomen naar het verleden door middel van nostalgische beeldfragmenten en oude sentimenten.

In september 1966, nu vijftig jaar geleden, was bij de NCRV de eerste uitzending van het tv-programma Farce Majeure te zien. Farce Majeure werd gevormd door Alexander Pola, Fred Benavente, Jan Fillekers, Henk van der Horst en Ted de Braak en ging op humoristische wijze in op de actuele gebeurtenissen in ons land en de wereld.

Het programma werd enorm populair en liep onafgebroken tot 1976. Van 1983 tot 1986 werd Farce Majeure nieuw leven ingeblazen met nieuwe afleveringen. Bekende liedjes die in het geheugen van de kijker zijn gegrift, zijn 'Kiele Kiele Koeweit' (naar aanleiding van de oliecrisis in 1973) en 'Het is uit het leven gegrepen'. Dit laatste lied zal in de voorstelling met actueel nieuws ten gehore gebracht worden.

Kaartjes kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en Marimba (Van Beekstraat) in Boxtel en bij drogisterij Bewust Beter aan de Nieuwstraat in Liempde.

FOTO: Tv-coryfee Henk van der Horst is zondag 11 december te zien in Podium Boxtel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het protestants kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel werd in 1812 gebouwd en is ontworpen door de Boxtelse architect, landmeter en politicus Hendrik Verhees. Op de achtergrond de toren van de Sint-Petrusbasiliek.
Ruud van Nooijen belicht historie van Boxtelse protestanten MuBo 10 jaar 12 uur geleden
Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren.
Kas Beekmans promoveert naar zwaardere 600cc klasse Sport 16 uur geleden
Ramon Mulder (rechts) van Irene in duel met twee spelers van Mosa. De Gemondenaren misten veel kansen, waardoor ze uiteindelijk met 0-1 in eigen huis verloren.
Irene verliest thuis in duel van gemiste kansen Sport 17 uur geleden
De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal.
Onofficiële bijeenkomst gedecoreerden Esch smaakt naar meer Cultuur 17 uur geleden
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Wandelen naar de Sint-Jan. Voor 'Met je hart' Verenigingen 18 uur geleden
RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met 2-1 van Riel.
Boxtel wint zware strijd tegen tien man van Riel en blijft in kampioensrace Sport 19 uur geleden
Logo
De Oranjebraderie in Boxtel trok zondag volop bekijks. Het winkelend publiek kwam voor de koopjes, maar ook aan de kinderen was gedacht. Zo liep er een gigantische aap door het centrum.
Jagen op koopjes, potje darten en rondjes draaien in de carrousel tijdens drukbezochte Oranjebraderie Boxtel Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 21 uur geleden