Afbeelding
Peter de Koning

BAeSs toont visies op Boxtel

Algemeen

Het collectief BAeSs (Boxtelse Architecten en Stedenbouwkundigen samenwerking) bestaat vijf jaar. Reden voor een expositie in museum MuBo waar sinds begin oktober de meest opvallende studies, ontwerpen en schetsen te zien zijn. Zondag 6 november houden de leden van BAeSs vanaf 11.15 uur een interactieve lezing waarbij de meest bijzondere ontwerpen worden toegelicht en becommentarieerd.

Gevraagd en - meestal - ongevraagd spelen de leden van BAeSs in op een actueel ruimtelijk vraagstuk dat Boxtel bezighoudt. Eenmaal werd in opdracht van de gemeente een inspiratieboek voor het centrum gemaakt, dat later dit najaar in MuBo gepresenteerd zal worden. De leden van BAeSs doen in MuBo letterlijk en figuurlijk een boekje open.

Roel van der Linden, Cleem Snijders, Elke Goossens, Clemens Boons, Jeroen Weijers en Edith Kolkman laten als architecten en stedenbouwkundigen zien hoe ze aan grote en kleine projecten in Boxtel hebben gewerkt en welke mogelijkheden en onmogelijkheden sommige plannen met zich mee brengen. 

Tijdens de lezing in MuBo wordt verbeeld hoe bekende Boxtelse locaties kunnen veranderen door de creatieve ogen van architecten en stedenbouwkundigen. Aan de hand van beelden zal worden verteld hoe de diverse ontwerpen tot stand zijn gekomen en wat daarvoor hun motivatie was. De lezing neemt ongeveer een uur in beslag met ruimte voor interactie. De meeste tijd wordt besteed aan een toelichting op de in de expositie gepresenteerde ontwerpen en projecten. De lezing wordt afgesloten met vragen uit en discussie met het publiek.

De BAeSS-lezing vindt plaats op zondag 6 november in MuBo en start om 11.15 uur. Het museum is open vanaf 10.45 uur. Daarna is er tot 13.00 uur ruimte voor vragen en discussie. De entreeprijs is 3,50 euro. Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via e-mail: info@muboboxtel.nl. Bellen kan ook: 06-16 04 18 98.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 4 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 7 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 9 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 10 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 11 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 13 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 27 apr, 16:30