Afbeelding

Brabants Centrum lanceert digitale krant

Algemeen

Brabants Centrum 3.0. Onder die noemer zet stichting Brabants Centrum een flinke stap vooruit. De papieren krant op donderdag - waarmee de stichting laat zien hoe leuk het is in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Gemonde en Esch - is al meer dan zeventig jaar een vast begrip. Voortaan 'ploft' op dinsdag ook de digitale krant op de virtuele deurmat. Een primeur, want Brabants Centrum is daarmee de eerste lokale krant van Nederland met een extra online editie.

De digitale editie van Brabants Centrum staat bomvol met het laatste nieuws, maar aan de artikelen zijn ook talloze foto's en video's toegevoegd. Uiteraard blijft de papieren Brabants Centrum op donderdag zoals hij is: met scherpe nieuwsartikelen, verdiepende achtergrondreportages, sfeerverslagen en berichtgeving over alle andere gebeurtenissen die zich in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde afspelen.

Stichting Brabants Centrum startte op 1 december 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog, om meer samenhang te creëren in Boxtel en de omliggende dorpen.

De stichting zette zich toen in voor de gemeenschap en dat doet zij nu, ruim zeventig jaar later, nog steeds. Jesus Christ in Concert, Bockesprongen of andere bijzondere initiatieven: Brabants Centrum ondersteunt ze. Via de eigen journalistiek onafhankelijke krant bericht ze over alles wat er gebeurt in de dorpen. Voorheen deed Brabants Centrum dat elke donderdag, vanaf deze week óók op dinsdag middels een digitale krant.

Hoewel deze week iedereen de eerste échte digitale Brabants Centrum kan bewonderen, zijn de edities erna alleen bestemd voor leden van de stichting. Directeur Henk van der Zee legt hieronder uit wat dat precies inhoudt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 14 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 16 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 18 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 19 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 20 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 22 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 27 apr, 16:30