Met rastapruik op vanwege het jubileumthema Afrika ontvouwt schooldirecteur Kees van den Boom de nieuwe schoolvlag van De Beemden. (Foto's/film: Henk van Weert).
Met rastapruik op vanwege het jubileumthema Afrika ontvouwt schooldirecteur Kees van den Boom de nieuwe schoolvlag van De Beemden. (Foto's/film: Henk van Weert).

Schoolvlag voor jarige 'Beemden'

Algemeen

Basisschool De Beemden in Boxtel heeft tijdens de feestdag waarop het 40-jarig jubileum wordt gevierd een vlaggenmast met schoolvlag cadeau gekregen van de ouderraad. Directeur Kees van den Boom nam het geschenk in ontvangst. Schoolbestuur Sint-Christoffel bood de schooljeugd ook nog twee voetballen en springtouwen aan. ,,Want bewegen is fantastisch", aldus directeur Tom Reijnen van het overkoepelende bestuur. 

Voor de 213 leerlingen van basisschool De Beemden aan het Apollopad in Boxtel is het vrijdag 30 september groot feest. Samen met leerkrachten en ouders vieren ze het robijnen jubileum vooral met veel tromgeroffel. Het geld wordt onder meer gebruikt voor slagwerkworkshops door de groep Jambo Afrika. ,,Je wordt zó vrolijk van al dat getrommel. Het brengt je in een echte feeststemming", meldt adjunct-directeur Janny Verwijmeren. Ze is al 38 jaar aan de basisschool verbonden. Aan het einde van de dag volgt een gezamenlijk feestelijk optreden in de aula van het Jacob-Roelandslyceum.

Met uiteenlopende, vaak ludieke acties hebben de leerlingen vorig schooljaar zelf al het nodige geld voor het jubileumfeest bijeen gebracht. Er werden lege flessen ingezameld, maar bijvoorbeeld ook vetbollen gemaakt en verkocht om vogels de winter door te helpen. Elke groep had een eigen actie. Maar de sponsorloop die we vlak voor de zomervakantie hielden, leverde veruit het meest op. Uiteindelijk werd ruim drieduizend euro bijeengebracht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 1 uur geleden
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur 3 uur geleden
Logo
Al vroeg op de avond stroomde de Markt vol. Zij wilden namelijk niets missen van internetsensatie Boer Harm en zanger Wesly Bronkhorst. Koningsnacht was daarmee een mooie aftrap voor Oranje Festival Boxtel.
De kop is eraf voor Oranje Festival: geslaagde koningsnacht in Boxtel Cultuur 4 uur geleden
In Liempde zijn jongeren bezig met de organisatie van een obstakelrun voor kinderen met hun ouders. Bij De Langspier was in 2018 ook een dergelijk evenement, voor jeugd én voor volwassenen.
O'Liempdse Spelen voor en door lokale jongeren Jeugd 6 uur geleden
Afbeelding
Met De Keistampers wandelen door de Kampina Sport 8 uur geleden
Hans van der Schoot overhandigt het eerste exemplaar van het jaarboek 2021 samen met een boeket bloemen aan Thea Tilburgs.
Heemkunde Gemonde brengt weer jaarboek uit Verenigingen 9 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
De Jordaantjes: alle namen zijn achterhaald! Historie 11 uur geleden
Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 19 uur geleden