Afbeelding

Samenscholingsverbod bij moskee Boxtel

Algemeen

Op last van burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel geldt met ingang van dinsdag 21 juni een samenscholingsverbod in het gebied rond de Turkse en de Marokkaanse moskee op Hoogheem. Aanleiding is de overlast die hangjongeren daar de voorbije weken veroorzaken. ,,De maat is vol. Iedereen die zich niet houdt aan het verbod, wordt door de politie bekeurd", stelt Buijs.

Volgens de burgemeester is al enige tijd sprake van geluidshinder en klagen bewoners van zowel Hoogheem als de Schijndelseweg over jongeren die buiten bij de moskee rondhangen en tot diep in de nacht overlast veroorzaken. Buijs geeft aan dat hij in nauw overleg met de besturen van beide moskeeën tot deze maatregel heeft besloten; zij ondersteunen het samenscholingsverbod.

Volgens de gemeente Boxtel heeft de overlast tot de nodige scheldpartijen en kleine opstootjes geleid. ,,Als mensen al een week niet meer kunnen slapen, kun je je voorstellen dat er soms wel eens iets voorvalt", reageert Buijs. Hij omschrijft de jongeren als een groep die niet tot de vaste moskeebezoekers hoort, maar zich daar gedurende de vastenmaand ramadan wel ophoudt. ,,Zowel gemeente en politie als de moskeeën hebben hun uiterste best gedaan om de zaak op te lossen, maar deze groep laat zich niet tot de orde roepen", zegt de burgemeester.

De algemene plaatselijke verordening maakt het mogelijk om een samenscholingsverbod af te kondigen. De politie gaat handhavend optreden en zal mensen die zich er niet aan houden bekeuren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Met enige regelmaat is regen spelbreker tijdens de Heilig Bloedprocessie. Hier schuilen de dragers van het schrijn met de Heilig Bloeddoek in en bij een abri aan de Mgr. Wilmerstraat. Even later werd bekend dat de stoet ontbonden werd.
Bloedprocessie gaat altijd door. Oók als het regent Cultuur 14 uur geleden
One Two Trio viert net als fanfare Concordia een jubileum, al komen de drie Boxtelaren met dertig jaar bestaan nog niet bijna aan het 150-jarig bestaan van de Liempdse vereniging.
Een, twee, drie dagen feest in Liempde met fanfare Concordia Cultuur 16 uur geleden
Brabantse Oldtimerdag 2023 in Liempde.
Rocken en rollen in het Liempdse Concordiapark Cultuur 18 uur geleden
Logo
Wilma Frense zet haar kwetsbaarheid om in kracht en helpt lotgenoten om zich te uiten over psychische en lichamelijke uitdagingen.
'Ik sta niet graag op de voorgrond, maar ik móest dit doen' Human Interest 19 uur geleden
Foto ter illustratie: uitsnede uit archieffoto.
Tennistoernooi Gemonde Sport 19 uur geleden
Logo
Tangerine geeft donderdag 23 mei in Podium Boxtel een voorproefje op de show in het nieuwe theaterseizoen 2024-2025.
Podium Boxtel licht tipje van de programmasluier tijdens preview Cultuur 17 mei, 15:00
Afbeelding
Koperen regenpijpen basiliek gestolen 112 17 mei, 13:22
Logo
Het regent klachten over achterstallig onderhoud van de Hoogheemflats in Boxtel-Oost. De verhoging van de huur was voor velen de druppel.
Bewoners Hoogheem zijn achterstallig onderhoud beu Bouwen en wonen 17 mei, 10:30