De organisatie van Vrede op Drift. Van links naar rechts: Xaveer van Lokven, Theo van Dooren en Marina van Grinsven. (Foto: Peter de Koning).
De organisatie van Vrede op Drift. Van links naar rechts: Xaveer van Lokven, Theo van Dooren en Marina van Grinsven. (Foto: Peter de Koning).

Esch viert vrijheid met Vrede Op Drift

Algemeen

In 2013 werd in Esch een nieuw evenement geïntroduceerd: Op Drift. Drie jaar later vindt de derde editie plaats, maar wél in een ander jasje: Vrede Op Drift. Het evenement is gekoppeld aan Dodenherdenking op woensdag 4 mei en viert 's avonds, samen met zoveel mogelijk Esschenaren, de vrijheid die sinds de Tweede Wereldoorlog gekoesterd mag worden.

Om 18.30 uur gaan de deuren van de Sint-Willibrorduskerk open. Niet voor een kerkelijke dienst, maar om te luisteren naar verhalen, liedjes en gedichten die dorpsgenoten voordragen. Bezoekers worden ontvangen met koffie en thee. Leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de Sint-Willibrordusschool kregen begin april bezoek van Piet den Ouden en Ilse van Schijndel uit Esch. Zij vertelden over de Tweede Wereldoorlog en landen die nu in oorlog zijn waardoor mensen moeten vluchten. Naar aanleiding van deze presentaties maakten de kinderen tekeningen en knutselwerkjes. De resultaten worden tentoongesteld in de kerk, naast het werk dat Essche kunstenaars tonen.

Het programma gaat om 19.00 uur van start. Om 20.00 uur worden twee minuten stilte in acht genomen en een half uur later, om 20.30 uur, start een wandeling naar de brug op de Haarenseweg in Esch. Wie wil kan een kaarsje laten branden en het meegeven aan de Essche Stroom. Daarna wordt de tocht vervolgd over de oever naar de schuur van Familie Plantema en wordt gezamenlijk getoost op de vrede. Om 22.30 uur eindigt het programma met Weeping Willows, een lichtinstallatie in de tuin.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 11 uur geleden
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur 13 uur geleden
Logo
Al vroeg op de avond stroomde de Markt vol. Zij wilden namelijk niets missen van internetsensatie Boer Harm en zanger Wesly Bronkhorst. Koningsnacht was daarmee een mooie aftrap voor Oranje Festival Boxtel.
De kop is eraf voor Oranje Festival: geslaagde koningsnacht in Boxtel Cultuur 14 uur geleden
In Liempde zijn jongeren bezig met de organisatie van een obstakelrun voor kinderen met hun ouders. Bij De Langspier was in 2018 ook een dergelijk evenement, voor jeugd én voor volwassenen.
O'Liempdse Spelen voor en door lokale jongeren Jeugd 16 uur geleden
Afbeelding
Met De Keistampers wandelen door de Kampina Sport 18 uur geleden
Hans van der Schoot overhandigt het eerste exemplaar van het jaarboek 2021 samen met een boeket bloemen aan Thea Tilburgs.
Heemkunde Gemonde brengt weer jaarboek uit Verenigingen 19 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
De Jordaantjes: alle namen zijn achterhaald! Historie 21 uur geleden
Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 26 apr, 22:40