De E- en F-pupillen van hockeyclub MEP spelen een zaaltoernooi in sportcomplex De Braken. (Foto: Hans Verberk).
De E- en F-pupillen van hockeyclub MEP spelen een zaaltoernooi in sportcomplex De Braken. (Foto: Hans Verberk).

Hockeyjeugd MEP leeft zich uit

Algemeen

De vijfde editie van het jeugdtoernooi dat de Boxtelse hockeyclub MEP woensdag 30 december houdt in sporthal De Braken, kent een recordaantal deelnemertjes. Waar eerder zo'n tachtig kinderen in de kerstvakantie hun hockeystick tevoorschijn haalden, strijden nu veertig jeugdleden méér om de hoogste eer. 

Namens de organisatie tonen Mariska Raaijmakers en Peggy van Laarhoven zich enthousiast over het verloop van de wedstrijden. ,,We krijgen veel hulp van de oudere jeugd van onze vereniging en ook ouders steken de helpende hand toe. En dat maakt het leuk om zo'n evenement op touw te zetten."

Ook de kinderen zelf genieten volop. Jiske, Binke (beiden 9 jaar) en de een jaar jongere Hanna spelen in team Wit en hebben al twee van de drie duels gewonnen. ,,Tijdens de competitie spelen Hanna en ik ook samen; in MEP E4, dus we kennen elkaar best goed.", zegt Binke. ,,Ja, maar niet alle competitieteams zijn compleet omdat sommige spelers op vakantie zijn. Daarom zijn de ploegen nu door elkaar gehusseld en speel ik óók bij Binke en Hanna. Normaal speel ik in E2", vertelt Jiske. 

In de ochtenduren kwamen de F-pupillen in zestallen in actie en daar won het team Oranje in de finale van het team Roze. De strijd bij de E-tjes is op het moment van publicatie van dit artikel nog niet bekend. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 14 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 16 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 18 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 19 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 20 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 22 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 27 apr, 16:30