Samen met zeven voorgangers sloeg prins Donald IV (Frank van Heesch) op carnavalsdinsdag 2015 de piketpaal op de plek voor een kunstwerk. Vlnr: Gijs Michiels, Teun Schalkx, Berry Dankers, Henk van Weert, Ties Pronk, Jan de Koning, Frank van Heesch en Jan Swinkels. (Foto: Peter de Koning).
Samen met zeven voorgangers sloeg prins Donald IV (Frank van Heesch) op carnavalsdinsdag 2015 de piketpaal op de plek voor een kunstwerk. Vlnr: Gijs Michiels, Teun Schalkx, Berry Dankers, Henk van Weert, Ties Pronk, Jan de Koning, Frank van Heesch en Jan Swinkels. (Foto: Peter de Koning).

Ontwerp een waggelkunstwerk...

Algemeen

Op d'n elfde van d'n elfde, traditioneel de start van het carnavalsseizoen, is in het Boxtelse spotrijk Eendengat een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor kunstwerk in de openbare ruimte. Zaterdagavond 14 november, als in hofpaleis Denziz het Kwekdeuntjesfist wordt gehouden en (de nieuwe?) Prins Carnaval wordt ingezworen, wordt bekendgemaakt hoe die wedstrijd plaatsvindt. 

Kort na zijn aantreden twee jaar geleden, opperde prins Donald IV (Frank van Heesch), samen met drie voorgangers die dezelfde naam droegen, om in 2018 een kunstwerk op te richten ter ere van vijf keer elf jaar openbaar carnaval in Boxtel. Dat idee werd breed omarmd.. Gisteren maakte de SOCiëteit van d'Aauw Waggel, de vereen(d)iging van oud-prinsen en hun adjudanten, duidelijk dat zowel professionele- als amateurkunstenaars een ontwerp mogen insturen. Dat kan tot halfvasten, begin maart 2016. De nadere voorwaarden worden zaterdag bekendgemaakt. 

Het kunstwerk moet een plekje krijgen nabij de zittrappen op de oever van de Dommel in hartje Boxtel, nabij de Zwaanse Brug. Daar sloeg zijne doorluchtige hoogheid eerder dit jaar op carnavalsdinsdag in het bijzijn van wethouder Herman van Wanrooij de piketpaal voor het 'waggelstandbild'. 

Het Kwekdeuntjesfist in hofpaleis Denziz (Stationsstraat) begint zaterdag 14 november om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Om 23.11 uur installeert president Jan de Koning van Stichting Openbaar Carnaval de koldervorst van de Waggelaars. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 15 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 17 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 19 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 20 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 21 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 23 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 27 apr, 16:30