Aan de balie van het gemeentehuis in Boxtel kan met ingang van 1 januari uitsluitend betaald worden met een pinpas. (Foto: Peter de Koning).
Aan de balie van het gemeentehuis in Boxtel kan met ingang van 1 januari uitsluitend betaald worden met een pinpas. (Foto: Peter de Koning).

Alleen pinnen in gemeentehuis en milieustraat

Algemeen

Vanaf 1 januari 2016 kan in het gemeentehuis in Boxtel en op de milieustraat alleen nog met een pinpas betaald worden. Contante betalingen voor gemeentelijke producten en diensten zijn vanaf dat moment niet meer mogelijk.

Pinnen maakt betalen niet alleen sneller en makkelijker, zo stelt de gemeente. Toename van de veiligheid voor bezoekers en baliemedewerkers was doorslaggevend bij het besluit om contante betalingen af te schaffen. Afwezigheid van contant geld verhoogt de veiligheid. 80 procent van de klanten in Boxtel betaalt nu al met pin aan de balie. Gemeenten die al eerder overschakelden naar alleen pinbetalingen, merkten dat de meeste klanten dit geen probleem vinden.

Bezoekers ontvangen in aanloop naar de nieuwe werkwijze in hun herinneringen van afspraken en op afhaalbewijzen informatie. Daarnaast verspreidt de gemeente flyers, volgen er aankondigingen via sociale media en de website. Gemeentelijke voertuigen krijgen stickers met de boodschap en op de balie in de publiekshal komen bordjes te staan. ,,Op deze manier worden hopelijk zo min mogelijk bezoekers verrast in het nieuwe jaar", zo stelt de gemeente.

Meer informatie? Neem contact op met de gemeente via telefoon (0411) 65 59 11.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 3 uur geleden
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur 4 uur geleden
Logo
Al vroeg op de avond stroomde de Markt vol. Zij wilden namelijk niets missen van internetsensatie Boer Harm en zanger Wesly Bronkhorst. Koningsnacht was daarmee een mooie aftrap voor Oranje Festival Boxtel.
De kop is eraf voor Oranje Festival: geslaagde koningsnacht in Boxtel Cultuur 6 uur geleden
In Liempde zijn jongeren bezig met de organisatie van een obstakelrun voor kinderen met hun ouders. Bij De Langspier was in 2018 ook een dergelijk evenement, voor jeugd én voor volwassenen.
O'Liempdse Spelen voor en door lokale jongeren Jeugd 7 uur geleden
Afbeelding
Met De Keistampers wandelen door de Kampina Sport 9 uur geleden
Hans van der Schoot overhandigt het eerste exemplaar van het jaarboek 2021 samen met een boeket bloemen aan Thea Tilburgs.
Heemkunde Gemonde brengt weer jaarboek uit Verenigingen 11 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
De Jordaantjes: alle namen zijn achterhaald! Historie 12 uur geleden
Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 21 uur geleden