Afbeelding

Hittegolf: rust en water...

Algemeen

Recreatieplas De Langspier en de supermarkten doen goede zaken tijdens de hittegolf. Bij De Langspier vonden de afgelopen veel Boxtelaren verkoeling en uitbater John Brusselers verwacht de komende dagen hoge bezoekersaantallen. En de supermarkten? Die krijgen het ijs en barbecuevlees niet aangesleept...

Zaterdag was het rond het middaguur nog redelijk rustig bij De Langspier. Maar volgens Brusselers barst de echte drukte in de middag pas los ,,En ik verwacht op zondag eigenlijk meer mensen, dan is het iets minder warm", vertelt hij. Met een watertemperatuur van 22 graden is het aan de recreatieplas goed vol te houden. Brusselers: ,,Zolang mensen maar veel blijven drinken en zich goed insmeren. Daar letten we met deze dagen wel extra op."

De meeste mensen lijken echter verkoeling te zoeken in hun eigen achtertuin. Want in de parken en straten was het behoorlijk stil. Op een enkeling na die in park Molenwijk lekker in de schaduw lag. En ook in Sparrenrijk was het heerlijk fris, zo ondervond een groep van Scouting Boxtel. Zeker na het gevecht met waterballonnen waren de kinderen heerlijk fris...

Bij de supermarkten is er vooral veel vraag naar ijsjes en spullen voor de barbecue. Het ijs is niet aan te slepen en ook het barbecuevlees vindt gretig aftrek. De komende dagen lijkt het mooie weer aan te houden. Nog even lekker van genieten dus...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 32 minuten geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 1 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 3 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 20 uur geleden
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur 21 uur geleden
Logo
Al vroeg op de avond stroomde de Markt vol. Zij wilden namelijk niets missen van internetsensatie Boer Harm en zanger Wesly Bronkhorst. Koningsnacht was daarmee een mooie aftrap voor Oranje Festival Boxtel.
De kop is eraf voor Oranje Festival: geslaagde koningsnacht in Boxtel Cultuur 23 uur geleden
In Liempde zijn jongeren bezig met de organisatie van een obstakelrun voor kinderen met hun ouders. Bij De Langspier was in 2018 ook een dergelijk evenement, voor jeugd én voor volwassenen.
O'Liempdse Spelen voor en door lokale jongeren Jeugd gisteren