Afbeelding

Brug bij Raaphof krijgt eigen naam

Algemeen

Bedenk een naam voor de brug in de Raaphof. Zo zou de prijsvraag het best omschreven kunnen worden die Stichting Dommeltheater deze week heeft gelanceerd. Tijdens de tweede editie van het culturele evenement, dat gehouden wordt op zondag 27 september, wordt de naam officieel onthuld.

Inmiddels is al een aanzienlijk aantal inzendingen binnengekomen bij zowel Dommeltheater als de redactie van Brabants Centrum, die de prijsvraag onder de aandacht van het publiek brengt. Namen die worden voorgesteld variëren van Sint-Lucasburg en Akkerbrug tot Scholierenbrugske.

Buurvrouw Lisette van den Bogaard bedacht het idee en stelde bij de stichting Dommeltheater voor om een prijsvraag uit te schrijven. Het idee werd omarmd en in een officieel kader gegoten. Dat betekent dat alle inzendingen getoetst worden, onder meer door de Heemkundekring Boxtel en de straatnamencommissie van de gemeente Boxtel. ,,Pas als dat hele traject is doorlopen, is goedkeuring

te verwachten van het gemeentebestuur", zei voorzitter Paul van Alphen van Dommeltheater eerder in Brabants Centrum.

Inwoners die een naam willen bedenken voor de Dommelbrug in de Raaphof, moeten zich aan een aantal voorschriften houden die zijn opgenomen in een gemeentelijk reglement. Dat omvat een aantal artikelen, die onder meer aangeven dat een straatnaam getoetst moet worden aan criteria. Zo mag de naam nog niet bestaan in Boxtel en mag er geen gelijkenis zijn met een andere straatnaam of plaatsbepaling.

De brugnaam mag niet verwijzen naar een nog levend persoon - uitgezonderd een lid van het Koninklijk Huis - en een verwijzing naar een bedrijf mag niet.

INZENDTERMIJN

Voorzitter Van Alphen van Dommeltheater is blij dat de prijsvraag gelanceerd is en roept inwoners ook deze week op een leuke naam voor de brug in de Raaphof kunnen bedenken. Belangrijk is de inzendtermijn. Om alle procedures tijdig te kunnen doorlopen, dienen inzendingen vóór maandag 17 augustus opgestuurd te worden naar de stichting Dommeltheater. Die is bereikbaar via e-mail: info@dommeltheater.nl. Inzendingen mogen ook gestuurd worden naar de redactie van Brabants Centrum: bc@brabantscentrum.nl.

Meer weten over Dommeltheater? Kijk op www.dommeltheater.nl of mail naar info@dommeltheater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 7 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 9 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 11 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 12 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 13 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 15 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 27 apr, 16:30