Afbeelding

Van blanco papier naar woonvisie

Algemeen

De gemeente Boxtel stelt nog dit jaar een nieuwe woonvisie op. ,,En die moet breed gedragen zijn", zei wethouder Peter van de Wiel donderdag tijdens de bijeenkomst een inwonerspanel, speciaal in het leven geroepen om de nieuwe woonvisie op te stellen. Naast dit panel mogen op woensdag 24 juni, tijdens de Dag van het Wonen, andere partijen, zoals woningcorporaties, projectontwikkelaars en zorginstellingen, hun zegje doen. Gemeenteraadsleden volgden dinsdag een workshop.

Hoewel tweehonderd inwoners in de gemeente Boxtel door middel van een steekproef werden aangeschreven en ook belangenorganisaties werden uitgenodigd, kwamen er zo'n twintig mensen op de bijeenkomst af. Zij spraken over ouderenhuisvesting, moderniseren en isoleren van woningen en de woonomgeving. ,,We zijn blij dat we de oude woonvisie kunnen wegschuiven", stelde Van de Wiel. ,,Tijden veranderen, waardoor we een nieuwe visie nodig hebben. Waar voorheen alleen de gemeente nadacht over dit document, starten we nu met een intensief traject waarbij we de hele samenleving willen betrekken. We starten met een blanco papier en proberen met zoveel mogelijk input tot een gedragen woonvisie te komen."

Aan het einde van de bijeenkomst kreeg iedereen de kans om onderwerpen te noemen die van belang zijn in de woonvisie. Minder wet- en regelgeving werd genoemd, maar verschillende bezoekers gaven aan dat in Boxtel nóg meer groepen hun zegje moeten kunnen doen. ,,Je ziet hier maar een kleine afvaardiging en er zijn geen jongeren aanwezig. Hrt is belangrijk dat mensen gemotiveerd worden en dat hun mening ertoe doet", stelde Ton van Boxtel.

Het is de bedoeling dat aan het einde van het jaar het concept aan de gemeenteraad wordt gepresenteerd. Lees meer over de bijeenkomst met het inwonerspanel en de Dag van het Wonen in Brabants Centrum van donderdag 25 juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 8 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 11 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 12 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 13 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 14 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 16 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 27 apr, 16:30