In de nacht van zaterdag op zondag was er opnieuw sprake van brandstichting in de Boxtelse wijk Breukelen. De vijfde keer in vier dagen tijd. Een stationcar ging volledig in vlammen op. (Foto: Henk van Weert).
In de nacht van zaterdag op zondag was er opnieuw sprake van brandstichting in de Boxtelse wijk Breukelen. De vijfde keer in vier dagen tijd. Een stationcar ging volledig in vlammen op. (Foto: Henk van Weert).

Burgemeester deelt zorgen

Algemeen

Natuurlijk heerst er bezorgdheid en onrust onder de bewoners van de Boxtelse wijk Breukelen. Vijf branden in vier dagen tijd is niet niks. Burgemeester Mark Buijs deelt die zorgen, zo laat hij via Facebook weten: ,,Ondanks dat de branden tot nu toe alleen materiële schade veroorzaakten, heeft de situatie natuurlijk impact op mensen. Als dit gebeurt in je wijk, ga je je altijd vragen stellen en maak je je zorgen. Net als de politie deel ik die zorgen."

Politie en gemeente trekken samen op en nemen maatregelen om te proberen een eind te maken aan de reeks brandstichtingen. De recherche heeft het onderzoek geïntensiveerd en de gemeente schakelt ook de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in. Bewoners van Breukelen die iets verdachts zien, worden opgeroepen alert te reageren en dit meteen te melden via 112. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren.
Kas Beekmans promoveert naar zwaardere 600cc klasse Sport 2 uur geleden
Ramon Mulder (rechts) van Irene in duel met twee spelers van Mosa. De Gemondenaren misten veel kansen, waardoor ze uiteindelijk met 0-1 in eigen huis verloren.
Irene verliest thuis in duel van gemiste kansen Sport 3 uur geleden
De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal.
Onofficiële bijeenkomst oud-gedecoreerden Esch smaakt naar meer Cultuur 4 uur geleden
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Wandelen naar de Sint-Jan. Voor 'Met je hart' Verenigingen 4 uur geleden
RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met 2-1 van Riel.
Boxtel wint zware strijd tegen tien man van Riel en blijft in kampioensrace Sport 5 uur geleden
Logo
De Oranjebraderie in Boxtel trok zondag volop bekijks. Het winkelend publiek kwam voor de koopjes, maar ook aan de kinderen was gedacht. Zo liep er een gigantische aap door het centrum.
Jagen op koopjes, potje darten en rondjes draaien in de carrousel tijdens drukbezochte Oranjebraderie Boxtel Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 7 uur geleden
Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 23 uur geleden