Beeld van de pasavonden in de bibliotheek aan de Burgakker. Deelnemers aan de Heilig Bloedprocessie kunnen er vanaf dinsdag elke avond terecht. (Foto: Peter de Koning).
Beeld van de pasavonden in de bibliotheek aan de Burgakker. Deelnemers aan de Heilig Bloedprocessie kunnen er vanaf dinsdag elke avond terecht. (Foto: Peter de Koning).

Heilig Bloedprocessie zoekt nog deelnemers voor 31 mei

Algemeen

Op Drievuldigheidszondag 31 mei trekt de Heilig Bloedprocessie weer door de straten van Boxtel. De ommegang herdenkt het bloedmirakel dat ergens voor 1380 in Boxtel zou hebben plaatsgevonden.

Het organisatiecomité doet deze week een dringende oproep voor deelnemers aan de processie. Speciaal wordt gevraagd naar meisjes in de leeftijd van 6 tot 12 jaar als sacramentsbruidje, paars bruidje en kind van het spel.

Voorts wordt gezocht naar meisjes in de leeftijd van 12 tot 16 jaar die willen meedoen als dame korenaar. Ook wordt een oproep gedaan op volwassen mannen en vrouwen vanaf ongeveer 16 jaar als drager van het purperen vendel, het Rode Gilde, boetebedevaartganger, Compostella-ganger en als volgeling bij de profeten.

Belangstellenden kunnen zich volgende week melden in de paskamer op de eerste etage van bibliotheek De Meierij aan de Burgakker 4, vanaf dinsdag 26 mei elke avond tussen 19.00 uur en 20.30 uur en zaterdag 30 mei van 10.00 uur tot 15.00 uur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 6 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 8 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 10 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 11 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 12 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 14 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 27 apr, 16:30