De Boxtelse Corrie Terlouw (derde van links) geeft een aantal bezoekers uitleg over haar kruidentuin aan de Baandervrouwenlaan in Boxtel. Terlouw was een van de zestien deelnemers aan de tweede editie van het evenement De Groene Draad. (Foto: Stefan Latijnhouwers).
De Boxtelse Corrie Terlouw (derde van links) geeft een aantal bezoekers uitleg over haar kruidentuin aan de Baandervrouwenlaan in Boxtel. Terlouw was een van de zestien deelnemers aan de tweede editie van het evenement De Groene Draad. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

De Groene Draad is blijvertje

Algemeen

De tweede editie van het evenement De Groene Draad - een fiets- of wandeltocht langs zestien groene locaties in Boxtel en omgeving - groeide zondagmiddag uit een succes. Veel dagjesmensen trokken erop uit en bezochten verschillende plekken zoals moes- en kruidtuinen, eetbare tuinen, een arboretum en een zadenkraam.

Ook aangesloten evenementen als de bijen- en plantenmarkt van bijenhoudersvereniging Sint-Ambrosius aan het Essche Heike en de open dag van volkstuinvereniging Ceres konden rekenen op veel belangstelling. Volgens Piet Bressers van Sint-Ambrosius biedt het voordelen dat de bijen- en plantenmarkt deel uitmaakt van De Groene Draad. ,,Er komen nog meer en vooral ook nieuwe bezoekers af op ons evenement." 

Corrie Terlouw bood het publiek zondag elk heel uur een rondleiding door haar (kruiden)tuin aan de Baandervrouwenlaan.,,We mogen zeker niet te klagen over de interesse van de mensen. Er is sprake van een continue aanloop. Met nog twee uur te gaan heb ik mijn verhaal over de tuin al aan een man of dertig tot veertig verteld. Erg leuk om te doen en in de tussentijd vermaken mijn man en ik ons met dit prachtige weer prima in de tuin."

Vorig jaar konden mensen tijdens de eerste editie van De Groene Draad veertien adressen bezoeken. Dit jaar waren dat er dus zestien waarvan acht nieuwe deelnemers op de routekaart prijkten. Na de tweede succesvolle aflevering kan dan ook rustig geconcludeerd worden dat het groene evenement genoeg potentie heeft om uit te  groeien tot een blijvertje.           

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 1 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 5 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 6 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 7 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 8 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 9 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 27 apr, 16:30