De schoppen staan klaar op een terrein aan de Leemputtenweg in het buitengebied van Boxtel. Kinderen van De Spelelier plantten hier 900 bomen en struiken. (Foto: Peter de Koning).
De schoppen staan klaar op een terrein aan de Leemputtenweg in het buitengebied van Boxtel. Kinderen van De Spelelier plantten hier 900 bomen en struiken. (Foto: Peter de Koning).

Zonnige Boomfeestdag in Boxtel en Liempde

Algemeen

Enkele honderden basisscholieren uit Boxtel en Liempde hebben woensdagochtend meegedaan aan de Nationale Boomfeestdag. In Boxtel werden bomen en struiken geplant aan de Leemputtenweg, in Liempde trokken de kinderen richting De Scheeken.

Leerlingen van De Spelelier in Boxtel werden aan de Leemputtenweg nabij het Afwateringskanaal en de A2 begeleid door wethouder Herman van Wanrooij die de eerste van 900 bomen en struiken plantte.

Wethouder Peter van de Wiel was te gast in Liempde en plantte de eerste boom in een fraai coulissenlandschap in het hart van De Scheeken. Hier werden onder meer populieren geplant die passen bij het welbekende Liempdse cultuurlandschap.

De Nationale Boomfeestdag werd dit jaar voor de 59e keer gehouden in Nederland. Boxtel deed bijna alle keren mee, in Liempde was het 27e keer dat bomen en struiken geplant werden.

Lees meer over de Nationale Boomfeestdag in Brabants Centrum van donderdag 19 maart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 1 uur geleden
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur 3 uur geleden
Logo
Al vroeg op de avond stroomde de Markt vol. Zij wilden namelijk niets missen van internetsensatie Boer Harm en zanger Wesly Bronkhorst. Koningsnacht was daarmee een mooie aftrap voor Oranje Festival Boxtel.
De kop is eraf voor Oranje Festival: geslaagde koningsnacht in Boxtel Cultuur 4 uur geleden
In Liempde zijn jongeren bezig met de organisatie van een obstakelrun voor kinderen met hun ouders. Bij De Langspier was in 2018 ook een dergelijk evenement, voor jeugd én voor volwassenen.
O'Liempdse Spelen voor en door lokale jongeren Jeugd 6 uur geleden
Afbeelding
Met De Keistampers wandelen door de Kampina Sport 8 uur geleden
Hans van der Schoot overhandigt het eerste exemplaar van het jaarboek 2021 samen met een boeket bloemen aan Thea Tilburgs.
Heemkunde Gemonde brengt weer jaarboek uit Verenigingen 9 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
De Jordaantjes: alle namen zijn achterhaald! Historie 11 uur geleden
Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 19 uur geleden