Ruud van Nooijen van de Heemkundekring Boxtel praat SP-leider Emile Roemer bij over de cultuurhistorische route Stapelen - Sint-Petrusbasiliek (STA-P). Burgemeester Mark Buijs en SP-wethouder Eric van den Broek (rechts) luisteren mee. (Foto: Stefan Latijnhouwers).
Ruud van Nooijen van de Heemkundekring Boxtel praat SP-leider Emile Roemer bij over de cultuurhistorische route Stapelen - Sint-Petrusbasiliek (STA-P). Burgemeester Mark Buijs en SP-wethouder Eric van den Broek (rechts) luisteren mee. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Roemer bezoekt Boxtel

Algemeen

De landelijke SP-leider en fractievoorzitter in de Tweede Kamer Emile Roemer kijkt naar eigen zeggen terug op een informatief en interessant werkbezoek aan Boxtel. Dat liet hij zaterdagmiddag weten na afloop van een rondleiding door het centrum van de gemeente, waarbij hij ontvangen werd door burgemeester Mark Buijs en wethouder Eric van den Broek.

Het bezoek van Roemer is onderdeel van de campagne van de Socialistische Partij voor de Provinciale Statenverkiezingen van komende woensdag 18 maart. Behalve Roemer verzamelden zich veel partijgenoten voor het gemeentehuis op de Markt, waaronder de twee Boxtelse kandidaten Dave van de Ven, fractievoorzitter in de gemeenteraad en raadslid Marije van Kuijk die zijn terug te vinden op de 19e en 38e plaats op de kandidatenlijst. ,,We hebben nu acht en gaan voor twaalf zetels in de Provinciale Staten", liet Van de Ven weten. De SP-huisband Spic 'n Span was nadrukkelijk aanwezig en zorgde tijdens de gehele rondgang door Hartje Boxtel voor de muzikale begeleiding en drukte het publiek al zingend op het hart om vooral toch te stemmen op de socialisten.

Tijdens de rondleiding van ongeveer een uur kreeg Roemer uitleg van burgemeester Buijs en wethouder Van den Broek over onder meer het economisch aanvalsplan van de gemeente Boxtel, de plannen voor een economisch stimuleringsbudget en de ontwikkelingen in het Boxtelse centrum, zoals het autoluw maken van de Markt. Luc Broos, voorzitter van het Centrummanagement Boxtel, praatte het boegbeeld van de SP bij over het wel en wee van kleine ondernemers en winkeliers. Lid van de Heemkundekring Boxtel en amateurhistoricus Ruud van Nooijen, informeerde Roemer over de ontwikkelingen over de route Stapelen - Sint-Petrusbasiliek (STA-P), terwijl Richard Strik in zijn rol als voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Boxtel-Liempde een inkijkje gaf in wat de kleinere horecaondernemers bezighoudt, hun beperkingen en de moeilijkheden waar ze tegen aanlopen.

Strik, zelf eigenaar van cafetaria Kwalitaria Strik trakteerde Roemer en zijn gevolg en het publiek op bitterballen. Op de plek voor het gemeentehuis, waar de plaatselijke SP-afdeling een korte verkiezingsmanifestatie hield, konden belangstellenden terecht voor een kop tomatensoep.            

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 1 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 5 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 6 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 7 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 8 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 9 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur gisteren