De bijzondere voorstelling 'Talent op de Vlucht' van theatergezelschap Fada Theatre komt op 12 mei naar Boxtel. (Foto: Tammo Strijker).
De bijzondere voorstelling 'Talent op de Vlucht' van theatergezelschap Fada Theatre komt op 12 mei naar Boxtel. (Foto: Tammo Strijker).

'Talent op de vlucht' naar Boxtel

Algemeen

Ahmad al-Herafi en Ramez Basheer, twee bekende en gelauwerde acteurs in hun moederland Syrië, vluchtten in 2015 naar Nederland. In de noodopvang in Alphen aan den Rijn besloten ze eigen verhalen en die van lotgenoten te verwerken in een toneelstuk om zo een bijdrage te leveren aan een positiever beeld van vluchtelingen. Dat leidde tot de voorstelling 'Talent op de vlucht'. Donderdag 12 mei is de opvoering te zien in Podium Boxtel.

De twee vluchtelingen uit Syrië hielden audities in de noodopvang en dat zorgde voor een gezelschap van negen acteurs en zes crewleden. Inmiddels reist het gezelschap onder de naam Fada Theatre - de naam van een beroemd theatergezelschap in Syrië- langs theaters. In de voorstelling, die drie kwartier duurt, vertelt telkens een acteur een verhaal in het Arabisch. De andere spelers beelden dit verhaal uit, waardoor het goed te volgen is voor het publiek. Na afloop gaat de groep in gesprek met het publiek, onder begeleiding van een tolk.

Donderdagavond 12 mei is de voorstelling te zien in Podium Boxtel, op initiatief van woonstichting Sint-Joseph, ContourdeTwern, Bazaar Boxtel, stichting Brabants Centrum, Zorggroep Elde de gemeente Boxtel en het bestuur van Podium Boxtel. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te koop via www.podiumboxtel.nl of vanaf maandag bij de verkooppunten van Podium Boxtel: winkel Hebbes aan de Markt, supermarkt Jumbo in winkelcentrum Oosterhof, bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat en drogisterij Bewust Beter aan de Nieuwstraat in Liempde.

Lees meer over de voorstelling in Brabants Centrum van donderdag 14 april.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 36 minuten geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 15 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 16 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 17 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 19 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 19 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 21 uur geleden