Van links naar rechts: Luc de Laat, Collin van Dijk, Cor van der Heijden, Hans de Reuver en Bas Raaimakers.
Van links naar rechts: Luc de Laat, Collin van Dijk, Cor van der Heijden, Hans de Reuver en Bas Raaimakers. Foto: eigen collectie.

Judoka Collin van Dijk uit Liempde derde generatie met derde dan

Sport

Judoka Collin van Dijk uit Liempde heeft zondag zijn derde dan zwarte band gehaald. Dit is vooral bijzonder omdat hij hiermee in de voetsporen treedt van zijn vader Henry en opa Cor. Laatstgenoemde was de oprichter van Judoclub Liempde.

Cor van Dijk behaalde zijn derde dan in 1993 op 61-jarige leeftijd. Zijn zoon Henry deed dat al in 1980. Collin kreeg bij het overlijden van zijn opa in 2019 zijn zwarte band. Deze lag tot zondag netjes op zijn kamer. Deze band was voor Collin de grote drijfveer om ook de derde dangraad te behalen binnen de judosport.

Naast zijn directe familie, zijn ook trainers Hans de Reuver (5e dan) en Cor van de Heijden (6e dan) belangrijk geweest voor Collin om zijn judograad naar een hoger plan te tillen. Met het behalen van deze dan is Collin tevens de derde judoka in het 63-jarig bestaan van de Liempdse judoclub die dit niveau haalt. 

SUBLIEM

Het examen werd zondag afgenomen door Nederlands- en wereldkampioen Peter Goossens. Na afloop noemde hij Collins demonstratie subliem. Ook de overige examinatoren noemden de technieken van de Liempdenaar de beste die zij die dag hadden gezien. Collin heeft in een eerder stadium al een een uitnodiging ontvangen van de bondscoach om mee te komen trainen met het Nederlands team. Dat heeft de Liempdenaar echter afgewezen omdat hij andere heeft plannen in het leven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Afbeelding
Met De Keistampers wandelen door de Kampina Sport 1 uur geleden
Hans van der Schoot overhandigt het eerste exemplaar van het jaarboek 2021 samen met een boeket bloemen aan Thea Tilburgs.
Heemkunde Gemonde brengt weer jaarboek uit Verenigingen 2 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
De Jordaantjes: alle namen zijn achterhaald! Historie 4 uur geleden
Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 12 uur geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 17 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 19 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 19 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 20 uur geleden