Afbeelding
Foto: eigen collectie.

De beste autoverzekering vinden voor jouw auto

Zakelijk

Of je nu een nieuwe auto gekocht hebt of al jarenlang in het bezit bent van een mooie auto, het vinden van een goede autoverzekering is een essentieel onderdeel. Ten eerste kun je door middel van een goede autoverzekering enorm veel geld en onverwachte kosten besparen, maar is het daarnaast natuurlijk ook verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Doordat er enorm veel verschillende verzekeraars en dekkingen zijn, kan het soms best lastig zijn om tot een goede autoverzekering te komen. In deze tekst geven we je handige tips zodat je helemaal zelf een goede autoverzekering kunt afsluiten. 

Waarom een autoverzekering?

We leven in een tijdperk waarin alles al duur genoeg is. Een autoverzekering is daarentegen ook zeker niet goedkoop, maar is dit echt nodig? Ja, een autoverzekering is zelfs verplicht voor iedereen die in het bezit is van een auto op kenteken. Naast het feit dat een autoverzekering dus verplicht is, kan een verzekering voor je auto ook enorm effectief zijn en zorgen voor rust. 

Vanuit de wet is het bepaald dat iedereen in het bezit van een auto minimaal een WA-verzekering moet hebben. Deze verzekering staat voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor schades die je met je voertuig aanricht aan anderen. Weet dus wel dat je met enkel een WA-verzekering niet verzekerd bent voor schades die je zelf oploopt met je voertuig. Een uitgebreidere dekking is een WA+ verzekering. Met deze verzekering ben je namelijk net zoals een WA-verzekering verzekerd voor schades die je aanricht bij anderen, maar ook bepaalde schade die je zelf oploopt. Dit zijn schades veroorzaakt door weersomstandigheden, diefstal of ruitschade. Op het moment dat je je voertuig zo compleet mogelijk wil verzekeren waarmee je ook je eigen schade gedekt krijgt, kun je gaan voor een allriskverzekering. Deze biedt namelijk een enorm brede dekking waarbij je voor vrijwel elke schade bent verzekerd. 

Vergelijk andere verzekeraars met elkaar

Nadat je duidelijk hebt wat voor dekking je wilt afsluiten voor je auto, kun je op zoek gaan naar een passende verzekeraar. Zo is Univé een betrouwbare en goede verzekeraar met veel voordelen. Toch is het belangrijk om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken, zodat je een overzicht hebt van de mogelijkheden en scherpe prijzen. 

Bekijk ervaringen van jouw voorgangers

Naast een scherpe prijs is het natuurlijk ook belangrijk dat je voor een betrouwbare en goed communicerende verzekeraar kiest. Hier kun je vooraf wat onderzoek naar doen door reviews te lezen van eerdere gebruikers. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Afbeelding
Met De Keistampers wandelen door de Kampina Sport 1 uur geleden
Hans van der Schoot overhandigt het eerste exemplaar van het jaarboek 2021 samen met een boeket bloemen aan Thea Tilburgs.
Heemkunde Gemonde brengt weer jaarboek uit Verenigingen 2 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
De Jordaantjes: alle namen zijn achterhaald! Historie 4 uur geleden
Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 12 uur geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 17 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 19 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 19 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 20 uur geleden