Afbeelding

Liempde kleurt paars...

Algemeen

De Samenloop voor Hoop, het evenement waar Liempde al maanden naartoe leeft, is zaterdagmiddag exact om 14.00 uur van start gegaan. Alle lopers liepen gezamenlijk en onder aanvoering van fanfare Concordia twee rondes door het centrum van Liempde

Voorzitter Jan Claassen sprak mooie woorden voorafgaand aan de officiële opening. ,,Er zat veel tijd in de voorbereiding, maar de Samenloop voor Hoop Liempde slaagt uiteindelijk door jullie inzet, enthousiasme, de saamhorigheid en de activiteiten in het dorp", zo sprak hij alle deelnemers doe. ,,Het is onvoorstelbaar hoeveel mensen zich in korte tijd hebben aangemeld en allerlei acties op poten hebben gezet. Dat geldt ook voor bedrijven, stichtingen en verenigingen die bereid waren te zorgen voor sponsoring. Het heeft mij allemaal overdonderd. Ik hoop dat de kernwoorden positiviteit, plezier en hoop de komende 24 uur zullen overheersen. We lopen met z'n allen en laten daarmee zien dat mensen met kanker er niet alleen voor staan." 

Burgemeester Mark Buijs neemt zelf ook deel aan het evenement en gaf aan 'trots te zijn op alle mensen die deelnemen aan Samenloop voor Hoop'. ,,Toen ik twee jaar geleden aantrad als burgemeester, wilde ik graag iets betekenen voor de samenleving, maar óók leren van de bevolking. Hier zie ik een kolkende oceaan van energie. Vandaag staan twee doelen centraal: zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF en mensen met kanker laten beseffen dat ze midden in de samenleving staan. Beleef deze dag alsof je het leven viert."

De eerste twee rondes, toen iedere deelnemer meeliep, gingen vooral stapvoets. Dat veranderde toen de teamleden overbleven die de eerste uren aan de wandel gingen. Om 22.00 uur worden langs de route duizenden kaarsen aangestoken tijdens een ceremonie ter nagedachtenis aan dierbaren. Zondag 13 september dragen kinderen van 11.00 tot 11.24 uur hun steentje bij aan de Samenloop voor Hoop. Om 14.00 uur wordt een feestelijke slotceremonie gehouden en maakt de organisatie een voorlopige eindstand bekend van het geldbedrag dat door alle teams is opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

Kijk voor een fotoreportage op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 1 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 2 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 17 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 18 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 19 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 20 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 21 uur geleden