Afbeelding

Leerlingen BHC verrassen ouderen met lunch

Algemeen

,,Netjes u zeggen, jassen aannemen én natuurlijk altijd vanaf rechts de borden serveren", zegt Kim van de Klundert (14). Woensdag kregen 25 leerlingen van de opleiding zorg en welzijn van het Baanderherencollege (BHC) een stoomcursus etiquette. De opgedane kennis konden ze vanmiddag meteen in de praktijk brengen. Vijftig ouderen schoven aan in de Tijberzaal voor een uitgebreide lunch.

Naast een huisgemaakte soep, een keur aan broodjes en een kakelvers eitje, werden de ouderen ook getrakteerd op een heuse modeshow die de scholieren zelf in elkaar hadden gezet. Daarnaast konden de dames in het gezelschap zichzelf laten verwennen met een handmassage of manicure. ,,Ik hoop dat onze gasten een fantastisch dagje uit hebben en weer kunnen lachen. Normaal zitten ze toch vaak alleen op hun kamer", vertelt Naythan Rosario (15).

De lunch werd mede mogelijk gemaakt door stichting De Zonnebloem en werd georganiseerd in het kader van NLdoet. Een jaarlijks terugkerend initiatief van het Oranjefonds waar vrijwilligers zich een dagje inzetten voor een goed doel.

Lees meer in de papieren editie van donderdag 16 maart en in de digitale editie van dinsdag 14 maart. Daarin verschijnt ook een fotoserie én een video. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
De looproutes voor blinden en slechtzienden in het centrum verbeteren, daarvoor trekt het college de portemonnee.
Meer ribbeltegels voor blinden in centrum Boxtel Gemeente Boxtel 11 uur geleden
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Wijnplein bijna uitverkocht Cultuur 12 uur geleden
Gerard Pijnenburg  zorgt ervoor dat de nieuwe inwoners kunnen genieten van een versgetapt biertje.
Beregezellig welkomstfeest aan Essche bierpomp Cultuur 14 uur geleden
Logo
Vlnr: Jip Eijkemans, Ties van den Langenberg en Liz van der Meijden vermaakten zich opperbest tijdens het jaarlijkse zeskamp van RKSV Boxtel.
What's Up, Jip, Liz en Ties? Jeugd 17 uur geleden
Ralph Dikmans.
Claes Vaakh: een strip én een leesboek Cultuur 18 uur geleden
Maaien vlak langs de sloten zoals hier is nu op vele plekken niet mogelijk omdat de oevers door de natte maanden verzadigd zijn.
Risico op schade bij maaien oevers Natuur & milieu 18 uur geleden
Wie kent dit jubilerende bruidspaar van weleer?
Laatste oproep: speuren naar 'oud goud' Human Interest 21 uur geleden
Het aankondigingsbord voor de laadpaal in de Sint-Jozefstraat werd in oktober vorig jaar al omgedraaid.
Er komt toch geen laadpaal in Sint-Jozefstraat Bouwen en wonen 9 mei, 12:00