Afbeelding

Helicon Boxtel zelfstandig verder

Algemeen

Helicon MBO Den Bosch bestaat uit twee locaties: Boxtel en 's-Hertogenbosch. Het college van bestuur van Helicon heeft door de groei in leerlingenaantal besloten om van de twee locaties zelfstandige scholen te maken. Vanaf schooljaar 2016-2017 gaan ze verder als Helicon MBO Boxtel en Helicon MBO Den Bosch.

Directeur Stan Vloet lichtte het besluit deze week toe. ,,Vanaf mijn start als directeur van Helicon MBO Den Bosch is het motto steeds geweest: kwaliteit boven kwantiteit. En misschien juist door die focus op kwaliteit, volgde ook kwantiteit. In de afgelopen vijf jaar is ons totale leerlingenaantal flink gestegen."

Hij vervolgt: ,,Toen ik bijna vijf jaar geleden als directeur begon, stond locatie Boxtel te koop. Al snel bleek dat we de locatie hard nodig hadden voor het groeiende leerlingenaantal. Met trots kan ik mededelen, dat het college van bestuur van Helicon door deze groei in leerlingenaantal besloten heeft om van onze twee locaties in 's-Hertogenbosch en Boxtel zelfstandige scholen te maken."

Het college van bestuur nam dit besluit volgens Vloet vanwege de groeiende leerlingenaantallen, maar ook omdat beide scholen steeds duidelijker een eigen profiel kregen, met een heel eigen sfeer en aanbod van opleidingen. ,,Boxtel is dé agro-technische school van Helicon", aldus de directeur. ,,Leerlingen geïnteresseerd in dier, design, voeding of milieu kiezen juist voor 's-Hertogenbosch. Alle klassen van de opleiding Veehouderij, nu nog thuis in 's-Hertogenbosch, gaan vanaf schooljaar 2016-2017 naar Boxtel."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 58 minuten geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 1 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 16 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 17 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 18 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 19 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 20 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 20 uur geleden