Viswedstrijd van De Laatste Kans in 2018.
Viswedstrijd van De Laatste Kans in 2018. Foto: Albert Stolwijk.

Driekwart eeuw De Laatste Kans

Algemeen

Hengelsportvereniging De Laatste Kans uit Liempde bestaat 75 jaar. Dit jubileum wordt zaterdag 3 december gevierd met een receptie en een feest voor haar leden. Pieter van de Ven is net zo oud als de club waarvan hij al jaren voorzitter is.

De vereniging telt zo’n honderd leden. Jeugdige aanwas is echter schaars. Van de Ven: ,,De jeugd heeft geen tijd en al helemaal niet om een bestuursfunctie te vervullen. Het ledental kalft dan ook af. We worden ouder, er vallen mensen weg.” In 2007, bij het zestigjarig bestaan, waren er nog zo’n 175 vissers.

WEDSTRIJDEN

Ondanks dat De Laatste Kans dus, zoals zoveel verenigingen, kampt met vergrijzing, blijft ze actief. ,,In de coronaperiode werden er geen wedstrijden gevist, maar nu weer wel. Doorgaans gaat het om het aantal centimeters, niet om het gewicht”, legt Van de Ven uit. Wie tijdens een wedstrijd vier grote brasems aan de haak slaat, wint dus van een visser die vijf kleine voorns verschalkt. De deelnemers meten hun vangst en zetten die vervolgens weer terug.

Vijver Den Hulzer aan de Laarakkerweg is een van de viswateren van de Liempdse vereniging. Daar gooien leden, maar ook niet-leden nog wel eens een hengeltje uit. Van de Ven: ,,We hebben last van mensen die zonder vergunning in de wateren vissen die wij pachten. Het is moeilijk daar iets tegen te doen.” 

De meeste mensen die er naar hun dobber turen, zijn echter aangesloten bij De Laatste Kans en genieten van rust, terwijl ze toch alert blijven. Van de Ven: ,,Vissen is voor mij spannende ontspanning.” 

Mensen die de hengelsportvereniging een warm hart toedragen, zijn zaterdag welkom op de receptie tussen 16.00 en 18.00 uur in Het Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jan Hermens

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 47 minuten geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 1 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 16 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 17 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 18 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 19 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 20 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 20 uur geleden