Op dit speelveldje tussen Hoogheem en het Pastoor Van Besouwplein moeten twaalf flexwoningen verrijzen.
Op dit speelveldje tussen Hoogheem en het Pastoor Van Besouwplein moeten twaalf flexwoningen verrijzen. Foto: Henk van Weert.

Twaalf flexwoningen bij Hoogheem

Algemeen

UPDATE - Over maximaal een jaar hoopt woonstichting Joost de sleutels uit te reiken aan huurders van zogeheten flexwoningen. Voor de bouw van de verplaatsbare en herbruikbare minihuizen heeft de gemeente Boxtel een speelveldje aan de Schijndelseweg, tussen Hoogheemflat 1 (Steenbok) en het Pastoor Van Besouwplein, aangewezen.

Vanochtend zijn de buurtbewoners geïnformeerd over het bouwplan voor de flexwoningen die maximaal tien (en mogelijk vijftien) jaar blijven staan. ,,We zetten hiermee een kleine stap om woningnood in de sociale huursector terug te dringen. Het is een proefproject”, zegt wethouder Wim van der Zanden. Die maakte een jaar geleden prestatieafspraken met woonstichting Joost over het plaatsen van in totaal dertig flexwoningen. Voor de overige achttien minihuizen heeft hij een tweede bouwlocatie op het oog, maar die wil hij nog niet onthullen. 

MAXIMAAL DRIE BEWONERS

,,De flexwoningen zijn geschikt voor huishoudens van maximaal drie personen. De toewijzing gebeurt op dezelfde manier als bij onze bestaande huurhuizen”, verduidelijkt directeur Marieke Vossen van Joost. De woningen tellen twee bouwlagen en hebben een woonoppervlak van circa vijftig vierkante meter. De huurprijs zal - op basis van het huidige prijspeil - maximaal 630 euro per maand bedragen.

Maandag 7 november wordt vanaf 19.00 uur een inloopavond voor buurtbewoners gehouden in gemeenschapshuis De Rots, op een steenworp afstand van de plek waar de twaalf flexwoningen moeten verrijzen. Voor de bouw is een omgevingsvergunning nodig; de gemeente Boxtel verwacht de aanvraag daarvoor in het eerste kwartaal van 2023.

Correctie: In de vorige editie van dit bericht stond abusievelijk vermeld dat in het eerste kwartaal van 2023 de omgevingsvergunning verleend zou worden.

Deze flexwoningen in Schijndel staan model voor een soortgeliljk bouwplan aan de Schijndelseweg in Boxtel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Het regent klachten over achterstallig onderhoud van de Hoogheemflats in Boxtel-Oost. De verhoging van de huur was voor velen de druppel.
Bewoners Hoogheem zijn achterstallig onderhoud beu Bouwen en wonen 1 uur geleden
De openluchtviering bij de Willibrorduskapel op Luissel kan bij mooi weer op veel belangstelling rekenen.
Openluchtmis op Luissel Geloof en spiritualiteit 3 uur geleden
Logo
Maquette van het tiny house-plan aan de Boxtelseweg 50 in Liempde.
Locaties voor tiny house-pilot slinken Politiek 3 uur geleden
Logo
Met behulp van grote strandballen werd september 2015 het eindbedrag bekendgemaakt dat de Liempdenaren in de strijd tegen kanker hadden opgehaald.
Liempde bundelt opnieuw de krachten tegen kanker Cultuur 18 uur geleden
Logo
Onder regie van twee Vlamingen bouwden vijftien vrijwilligers afgelopen weekeinde de spiegeltent in drie dagen op. Zo is er extra tijd voor reparaties.
'Spiegeltent is één grote legodoos' Cultuur 20 uur geleden
De naam van Roger van Laere is vereeuwigd in de gevel van Teunis Honk, het clubhuis van het Liempdse gilde.
Erehoofdman onthult gedenksteen Teunis Honk Verenigingen gisteren
Literatuur en dans in de aula van jenaplanschool Molenwijk. De leerlingen presenteerden er vrijdag hun dichtbundel.
Jenaplanonderwijs bestaat een eeuw, feestweek op Molenwijkschool Jeugd 16 mei, 09:50
Logo
Afbeelding
Omwonenden Vion vangen bot bij Raad van State Bouwen en wonen 16 mei, 09:26