De naam van Roger van Laere is vereeuwigd in de gevel van Teunis Honk, het clubhuis van het Liempdse gilde.
De naam van Roger van Laere is vereeuwigd in de gevel van Teunis Honk, het clubhuis van het Liempdse gilde. Foto: Gerard Schalkx.

Erehoofdman onthult gedenksteen Teunis Honk

Verenigingen

Door hem een gedenksteen te laten onthullen heeft het Liempdse gilde Sint-Antonius Abt mede-oprichter en erehoofdman Roger van Laere in het zonnetje gezet. Dat gebeurde zaterdag op het schietterein Antonius Bleek aan de Oude Dijk.

Het gilde vierde dat Harm van der Ven een jaar eerder het koningschieten won. Naar oude gewoonte trakteerde hij de schuts op het koningsbier. De flesjes gerstenat die hij daarvoor liet openrukken, waren voorzien van een speciaal etiket. 

37 JAAR VOORZITTER

Voordat het echter zover was, heette hoofdman Wynand Bressers zijn voorganger en diens familieleden welkom. Vanaf de start in 1986 gaf Van Laere bestuurlijk leiding aan het gilde van kruisboogschutters. Vorig jaar droeg hij zijn voorzitterschap over. Bressers memoreerde in zijn toespraakje de vele verdiensten van de oud-huisarts voor het Liempdse gilde. En dus was een ingemetselde plaquette met inscriptie wel op zijn plek. 

SCHIETEN EN BOULEN

Na de onthulling bracht het gilde een veldelgroet gebracht aan de koning en erehoofdman. Daarmee was de bijeenkomst echter nog niet ten einde. De schutters richtten hun kruisboog op de ruim twaalf meter hoge schutsbomen. Na een spannende strijd bleven vier van hen met een gelijk aantal punten over. Vera Bressers, eerder dit jaar benoemd tot deken-rentmeester van het gilde, had haar zenuwen het best onder controle en ging met het Janus Bressers-wisselschild aan de haal.

Bezoekers die niet aan de schietwedstrijd deelnamen, vermaakten zich met jeu de boules. Daar was de inzete een wisseltrofee die Norie van der Ven, echtgenote van de gildekoning, mee naar huis nam. Met een barbecue werd de zonnige feestdag op gezellige wijze afgesloten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Cor Molenaar en zijn zus Karin van Overbeek, vorig jaar tijdens de Heilig Bloedprocessie. Komende zondag loopt ook broer Michiel mee, die komt daarvoor speciaal over vanuit Schotland.
Terug naar Boxtel om mee te doen aan bloedprocessie. Zelfs vanuit Schotland Boxtels Dorpsfeest 10 uur geleden
Countrymuziek in gemeenschapshuis De Rots.
De Rots vult zich met countrymuziek Cultuur 11 uur geleden
Jeugd van de Sint-Petrusschool presenteerde eerder in deze krant de kunstwerken voor de expositie in MuBo.
Spoken word tijdens expositie MuBo viert Jong Talent MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Liempdse kunstenaars laten hun werk zien tijdens het Liempds Kunstpad, zoals lichtschilder Tonny van Bree in 2022.
Kunstliefhebbers halen hun hart op in Liempde MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Meekijken in een brandweerwagen, op een politiemotor zitten of zelfs in de boeien geslagen worden. In jongerencentrum B-Town werd vorig jaar ook al eens een veiligheidsdag georganiseerd.
Brandjes blussen met brandweerman Sam op de Markt Gemeente Boxtel 16 uur geleden
Vendelier Freek Claasen van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris.
Trom- en vendelworkshop MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Logo
Archieffoto van een internationale jeugdwedstrijd bij Hockeyclub Liempde. De vereniging is toe aan nieuw kunstgras en hoopt in ieder geval voor 2026 dat het enige wedstrijdveld wordt vervangen.
'Investering in kunstgrasvelden voelt als willekeur' Sport 20 uur geleden
Fietsen bij winkelcentrum Oosterhof, nog voor de verbouwing.
Boxtel stimuleert fietsgebruik met winactie Algemeen 23 mei, 19:30