Afbeelding

Zakelijke mededeling: overstappen naar een groene energieleverancier

Algemeen

De energieprijzen stijgen, en het eind van het jaar nadert. Een prima moment om over te stappen van energieleverancier. Wil jij in het nieuwe jaar overstappen naar een andere energieleverancier, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan de tips in dit artikel.

Moment van overstappen

In principe is het altijd het beste om niet tijdens de dure wintermaanden over te stappen. Je verbruikt dan meer stroom en gas, waardoor je dan eigenlijk te weinig betaalt. In de zomer verbruik je minder gas en misschien ook wel minder stroom, dus betaal je eigenlijk te veel. Het risico is er dus dat je misschien achteraf nog wat geld moet terugbetalen wanneer je overstapt in de winter.
Het is ook van belang om te kijken naar de looptijd van jouw contract. Mag je bijvoorbeeld pas na 12 maanden opzeggen? Of kun je op ieder moment opzeggen? Overstappen loont in de regel wel, maar het kan zijn dat de oude energieleverancier een boete oplegt wanneer je voor het eind van het contract overstapt. Voor hetzelfde geld ben je dan misschien alsnog duurder uit.

Vast en variabel

Je kunt kiezen voor vaste en variabele tarieven. Een variabel tarief is een tarief dat elk halfjaar kan wijzigen. Dit is goed wanneer de energiekosten dalen, maar als de kosten stijgen dan betaal je meer dan met een vast tarief. Let er ook goed op of de prijs die wordt weergegeven bij het vergelijken gebaseerd is op een vast of variabel tarief. Dit kan ervoor zorgen dat de prijs die op dat moment aan jou getoond wordt toch hoger of lager uit kan vallen na een half jaar.

Klantenservice

Bij het vergelijken van energieaanbieders is het ook verstandig om te kijken naar de ervaringen van klanten. Zo zijn klantenservice en de klachtafdeling best belangrijk, mocht er eens iets zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook kijken of de energieaanbieder is aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie Energie en Water. Groene energieSteeds meer mensen kiezen voor groene energie, zoals zonnepanelen of energie opgewekt door windmolens. Lang niet elke energieaanbieder is volgens de Consumentenbond even groen. Toch willen veel mensen hun steentje bijdragen aan een groener klimaat, ook wanneer ze geen zonnepanelen hebben. Gelukkig zijn er energiemaatschappijen die wel groene energie kunnen leveren.

Pure Energie

Wil je wel kiezen voor groene energie? Dan is overstappen naar groene energie van Pure Energie een goede keuze. Deze energiemaatschappij is volgens Gaslicht.com de beste energieleverancier 2021 en volgens de Consumentenbond bieden ze de groenste stroom, al voor de achtste keer op rij. Al meer dan vijfentwintig jaar ontwikkeld Pure Energie, in samenwerking met lokale energiecoöperaties, groene energie. Doordat jij stroom verbruikt, wekken zij weer stroom op. Daarnaast is deze energieleverancier ook enorm geschikt wanneer je zonnepanelen hebt. Sowieso heb je met zonnepanelen lagere energiekosten, en daarop wordt jouw pakket dan ook gebaseerd. Je meldt je simpelweg aan bij Pure Energie. Zij zeggen jouw contract op en vervolgens zorgt Pure Energie voor dat jij niet zonder stroom komt te zitten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 1 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 2 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 17 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 18 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 19 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 20 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 21 uur geleden