De nieuwe wegversmallingen in de Dorpsstraat in Esch vormen voor vrachtwagens weer een probleem. (Foto: Albert Stolwijk).
De nieuwe wegversmallingen in de Dorpsstraat in Esch vormen voor vrachtwagens weer een probleem. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

PEP gaat na corona weer in gesprek met Esschenaren

Algemeen

Bij de oprichting van Platform Esch’ Perspectief (PEP) eind 2018 werd aangegeven de inwoners regelmatig op de hoogte gehouden zouden worden over de zaken waar de groep mee bezig is. Door corona is dat lange tijd niet mogelijk geweest, al is er sinds dit jaar wel een kwartaaljournaal dat huis aan huis in de bus valt. Woensdag 10 november is er echter weer een fysieke bijeenkomst PEPtalk.

Tijdens de informatieavond van PEP krijgen de bezoekers van alle werkgroepen te horen hoe de vlag er momenteel bij hangt en wat er de afgelopen twee jaar allemaal is gedaan. Zo worden de resultaten gepresenteerd van een woonbehoefteonderzoek dat het dorpsplatform vlak na de zomervakantie heeft uitgevoerd onder alle inwoners van Esch. 

Daarnaast wordt er door de gemeente Boxtel gewerkt aan de omgevingsvisie. PEP heeft hiervoor twee jaar geleden op papier gezet wat de wensen voor de toekomst van het dorp zijn middels de visie Esch Stroomt Door. Deze wensen worden nu verwerkt in het nieuwe beleidsdocument voor de hele gemeente. PEP en enkele ambtenaren gaan hierover tijdens de bijeenkomst van 10 november in gesprek.

PEPtalk is er ook om de geluiden uit het dorp op te vangen om zo de leefbaarheid te kunnen verbeteren. De avond begint om 20.00 uur en is in dorpshuis De Es.

OP DE FOTO’S: Verkeer en woningbouw staan 10 november op de agenda tijdens de eerste PEPtalk sinds het uitbreken van de coronapandemie. Inwoners worden bijgepraat over de stand van zaken en kunnen zelf ook zaken inbrengen. (Foto’s: Albert Stolwijk en eigen collectie).

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 1 minuut geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 1 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 16 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 16 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 18 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 19 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 19 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 20 uur geleden