Oud-Boxtelaar Wouter Hardy in zijn studio.
Oud-Boxtelaar Wouter Hardy in zijn studio. Foto: Peter de Koning

Wouter Hardy weer naar Songfestival

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Na de winst van het Eurovisie Songfestival in 2019 met Arcade en de lancering van zijn eerste soloplaat, stort songwriter en producent Wouter Hardy (29) zich in een nieuw songfestivalavontuur. De oud-Boxtelaar is de schrijver en producer van het lied Tout l’Univers, dat hij maakte voor de Zwitserse deelnemer: zanger Gjon’s Tears. Enkele uren na de bekendmaking stond het lied bij de bookmakers al bovenaan…

,,Vorig jaar zomer belde het Zwitserse songfestivalteam mij met de vraag of ik een paar schrijfsessies in Zürich wilde doen”, vertelt Wouter. ,,Ik twijfelde of ik nog een keer een songfestival wilde doen. In 2019 had ik al gewonnen met Duncan Laurence en ik vroeg me af of het slim was nogmaals deel te nemen.”

METEEN ONTROERD

Maar toen hij het nummer hoorde dat Gjon’s Tears zou zingen tijdens het gecancelde Eurovisie Songfestival in 2020, was hij erg onder de indruk van zowel het lied als de stem van de Zwitserse zanger. En dus toog hij richting Zwitserland. ,,Ik nam Nina Sampermans uit België mee met wie ik graag samen schrijf. We begonnen in de ochtend met een bak koffie aan de piano en al snel rolde deze track eruit.”

Toen Gjon’s Tears het nummer hoorde, was hij meteen ontroerd. ,,Hij geloofde niet meteen dat we het nummer in één ochtend hadden geschreven en wilde er onmiddellijk mee aan de slag”, blikt Wouter terug. ,,Gjon en zijn management vonden het nummer écht tof.”

MAGISCH MOMENT

De edit van het lied werd door Gjon voor een online jury, bestaande uit honderd liefhebbers en vijftig professionals, gezongen en kwam in de top vijf. ,,Toen hij het later in zowel het Engels als het Frans zong, werd opnieuw gestemd. Het werd een Franstalig nummer. En wij waren de winnaars.”

Wouter vervolgt: ,,Wat ik deed toen ik hoorde dat ons nummer naar het Eurovisie Songfestival gaat? Ik kocht champagne en reed vanuit Den Bosch naar mijn ouders in Haaren.” Daar zette de oud-Boxtelaar in de auto keihard de track aan. ,,Mijn ouders kwamen huilend naar buiten. Dit was een magisch moment, dat vergeet ik nooit meer.”

De afgelopen dagen hield de muzikale duizendpoot vijftien interviews. ,,Maar ik vertel mijn verhaal natuurlijk ook graag aan Boxtel.”

Het Eurovisie Songfestival, dat vorig jaar vanwege de coronacrisis werd afgelast, wordt van 18 tot en met 22 mei gehouden in sportpaleis Ahoy in Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Linda van de Wiel

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Freelance-redacteur

Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 23 minuten geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 1 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 16 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 17 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 18 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 19 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 19 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 20 uur geleden