Afbeelding

Tip: bent u een expert?

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Wonen & Leven (c) Liempde (c) Esch (c) Centrum-Breukelen (c) Gemonde (c) Boxtel Oost (c) Munsel/In Goede Aarde (c) Ondernemen & Werken (c) Cultuur & Kunst (c) Sport & Gezondheid (c) Selissenwal (c) Milieu & Energie (c) Nieuws (c) Lennisheuvel (c) Testpanel Ons BC (c)

Een van de redenen dat stichting Brabants Centrum deze app ontwikkelt, is om gebruik te maken van expertise van gebruikers. Bent u ergens deskundig in? Geef het door in uw biografie zodat we dit kunnen verifiëren.

In uw profiel ziet u onderaan het kopje Jouw expertises (foto 1). Als u op ‘bewerken’ klikt, kunt u verschillende expertises selecteren. Vooralsnog geven we hierin een beperkte keuze richting gebruikers. Het kan daarom zijn dat uw deskundigheid niet bij de gegeven opties staat. Niet getreurd: het kan zijn dat wij in de toekomst meer expertises gaan toevoegen. 

Nadat u op ‘Bewerken’ hebt geklikt, vindt u bovenaan het scherm een tekstveld (de biografie) waarin u meer kan vertellen over uw deskundigheid (foto 2). Voor de redactie zou het fijn zijn als dit controleerbaar is, bijvoorbeeld door middel van een linkje naar uw LinkedIn-profiel. 

WAAROM MOET DE REDACTIE DIT WETEN?

Als u uw deskundigheid aan ons doorgeeft, krijgen wij aan de achterkant een overzicht te zien van mensen die aangeven ergens expert in te zijn. Hierdoor kunnen wij uw hulp inschakelen als wij ondersteuning nodig hebben bij een complex onderwerp. In dat geval maken we een besloten groepje aan waarin we berichten kunnen plaatsen, documenten delen en communiceren met elkaar. 

WAAROM DOET BRABANTS CENTRUM DIT?

Het doel van deze tool is om onze journalistiek te verbeteren en meer aan onderzoeksjournalistiek te kunnen doen. Brabants Centrum beschikt over een redactie van vier journalisten. Voor een lokale krant is dat ontzettend veel, maar dan nog is het onmogelijk om ons in alle onderwerpen te specialiseren. En inhuren van experts past simpelweg niet binnen ons budget. 

Dus schakelen we op deze manier de hulp in van gebruikers. Uiteraard is dit vrijblijvend, maar alle hulp is welkom. Hoe meer experts in de app regelmatig input leveren, hoe beter wij onderzoek kunnen doen. 

WAT HEBBEN LEDEN HIERAAN?

Ten eerste krijgen leden betere artikelen. Deskundigen maken bovendien de ontwikkeling van een productie mee en worden hier actief in betrokken. Indien wenselijk krijgen zij ook een vermelding in de krant vanwege hun geleverde inzet. 

Echter, een keerzijde kan zijn dat mensen hun kennis aan ons willen lenen omdat zij belang hebben bij het onderwerp. An sich is het dat niet erg en vaak ook onontkoombaar in een klein gebied als Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde. Echter, het is dan wel belangrijk dat wij op de hoogte zijn van die belangen. Zo kunnen we de gegeven input op een juiste manier inschatten.

Hoe kijken jullie aan tegen input van leden-experts?

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 58 minuten geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 1 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 16 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 17 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 18 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 19 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 20 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 20 uur geleden