Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Désiré van Laarhoven nieuwe kandidaat-wethouder Combinatie95

Algemeen

Désiré van Laarhoven-van Abeelen wordt de nieuwe lijsttrekker en kandidaat-wethouder voor Combinatie95. Zij volgt hiermee Peter van de Wiel op, die onlangs bekendmaakte dat hij na de komende gemeenteraadsverkiezingen niet meer beschikbaar is als wethouder voor de gemeente Boxtel. Désiré is 52 jaar oud, zelfstandig ondernemer, woonachtig in Liempde en tien jaar gemeenteraadslid geweest, in Liempde en Boxtel.

Half februari maakte Peter van de Wiel binnen Combinatie95 bekend dat hij per 31 december 2020 stopt. Overigens blijft hij nog wel op de achtergrond actief. Fractievoorzitter Joep Schalkx heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn als kandidaat-wethouder. Daarom is het bestuur op zoek gegaan naar een andere gekwalificeerde en ervaren kandidaat. Désiré van Laarhoven-van Abeelen heeft aangegeven deze rol heel graag op zich te willen nemen. Niet alleen het bestuur is blij met deze kandidaat, maar ook de leden kozen unaniem voor Désiré als nieuwe lijsttrekker en kandidaat-wethouder voor Combinatie95.

Désiré is 52 jaar. Ze is getrouwd en samen met haar man heeft ze twee dochters, van achttien en zeventien jaar. Als vrijwilliger is ze van jongs af aan actief voor diverse verenigingen. Sinds 1988 is Désiré politiek betrokken bij Combinatie95. In deze periode heeft ze tien jaar ervaring opgedaan als gemeenteraadslid, in Liempde en Boxtel. Désiré heeft een bedrijfskundige en communicatieachtergrond en heeft veel ervaring met de uitvoering van projecten. Ze heeft hierbij met diverse gemeenten samengewerkt. Sinds 2009 is ze zelfstandig ondernemer en verzorgt vanuit haar bedrijf projectleiding, procesmanagement en communicatie van met name projecten in het buitengebied van Noord-Brabant. 

In veel projecten richt ze zich op de versterking van de vrijetijdseconomie in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Sinds 2013 vervult ze de rol van projectcoördinator van SPPiLL, waarbij ze het bestuur en alle project- en werkgroepen van SPPiLL ondersteunt. Ze stopt hiermee als ze bestuurder wordt. 

Als doener wil Désiré zich als beoogd wethouder en bestuurder graag inzetten voor het zakelijk en resultaatgericht besturen van de gemeente. Het praktisch richting en sturing geven aan de uitvoering van beleid is voor Désiré een belangrijke motivatie. Ze wil zich ook inzetten op een andere manier van werken, waarbij intensieve samenwerking met allerlei actieve inwoners, ondernemers en organisaties uitgangspunt is. Dit blijkt bij SPPiLL met succes te werken en kan als voorbeeld dienen voor de succesvolle integrale aanpak van diverse gemeentelijke zaken en projecten in alle kernen en wijken.

Foto: Gerard Schalkx

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Na afloop van de Kampinatocht was het voor de wandelaars goed toeven op het terras van B&B D'n Hop.
Omleidingen nodig tijdens wandeltocht over zompige Kampina Sport 15 uur geleden
Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 19 uur geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 20 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 20 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 21 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur gisteren
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 5 mei, 16:00
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 5 mei, 15:00