Afbeelding

Verkoop deel Duits Lijntje wordt officieel

Algemeen

ProRail en de gemeenten Boxtel en Meierijstad bekrachtigen donderdag 17 januari om 15.00 uur officieel de verkoop van een deel van het Duits Lijntje. Het gaat om het gedeelte van de buiten gebruik geraakte goederenspoorlijn tussen Boxtel en het Máximakanaal.

Regiodirecteur Wendy de Wild van ProRail en de wethouders Herman van Wanrooij (Boxtel) en Harry van Rooijen (Meierijstad) zetten hun handtekening onder het verkoopcontract. zijn vertegenwoordigers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Noord-Brabant aanwezig. Jos Mandos van Heemkunde Boxtel geeft een presentatie over de historie van het Duits Lijntje.

René Vegter, woordvoerder van ProRail, vertelt: ,,De gemeenten Boxtel en Meierijstad hebben de gronden kunnen kopen voor een symbolisch bedrag van 1 euro."

Boxtel wil het spoortracé gebruiken om de Keulsebaan te verbreden, Meierijstad denkt over de aanleg van een snelfietspad en wil twee natuurgebieden met elkaar verbinden. Vegter: ,,Er blijven wel elementen van het Duits Lijntje in het landschap zichtbaar, vanwege de cultuurhistorische waarde." (Foto: Lars van den Akker).


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 57 minuten geleden
Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 16 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 20 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 21 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 22 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column gisteren