Afbeelding

Eerste bedrijf sluit aan bij GreenTech

Algemeen

Noble Environmental Technologies is het eerste bedrijf dat zich heeft aangemeld voor GreenTech Park Brabant. Dinsdag tekenden de gemeente en het internationale bedrijf daarvoor een samenwerkingsovereenkomst. Het bedrijf gaat nu met de gemeente uitzoeken of het haalbaar is om zich te vestigen op Vorst B.  

Noble Environmental Technologies maakt een eigen product genaamd ECOR, een duurzaam alternatief voor materialen als multiplex en hardboard. Daarvoor worden gerecyclede en opnieuw te recyclen materialen gebruikt. Volgens Boxtel vormt het snoeihout dat verzameld en verwerkt gaat worden op het biomassaplein, waarvoor 11 september de omgevingsvergunning werd verleend, een mogelijke bron voor ECOR. ,,Deze werkwijze past goed bij de doelstellingen van GreenTech Park Brabant", laat de gemeente weten. Het bedrijf wil in de toekomst een productiefaciliteit openen op het GreenTech Park.

Een woordvoerder geeft aan dat de gemeente met nog meer partijen in gesprek is. GreenTech Park Brabant op Vorst B, een gebied van negen hectare, moet zich vullen met bedrijven die passen binnen een zogeheten 'circulaire economie'. Oftewel: ondernemingen die reststoffen gebruiken voor hun productie en daarbij (zoveel mogelijk) hernieuwbare energie gebruiken. 

OP DE FOTO:  Staand v.l.n.r.: burgemeester Mark Buijs, Rian Jacobs (Noble Environmental Technologies), Gerrit Bruggeman (Noble Environmental Technologies), Eward Heijmans (kwartiermaker GreenTech Park Brabant). Zittend v.l.n.r. Eric Logtens (Noble Environmental Technologies) en wethouder Maruška Lestrade. Laatstgenoemde heeft recent de portefeuille GreenTech Park Brabant op zich genomen. (Foto: Gemeente Boxtel).

  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
De Oranjebraderie in Boxtel trok zondag volop bekijks. Het winkelend publiek kwam voor de koopjes, maar ook aan de kinderen was gedacht. Zo liep er een gigantische aap door het centrum.
Jagen op koopjes, potje darten en rondjes draaien in de carrousel tijdens drukbezochte Oranjebraderie Boxtel Cultuur 6 minuten geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 1 uur geleden
Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 17 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 21 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 22 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 23 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur gisteren