Werkgeversvereniging SPIN ziet een biomassaplein op bedrijventerrein Vorst B niet zitten. (Foto: Albert Stolwijk).
Werkgeversvereniging SPIN ziet een biomassaplein op bedrijventerrein Vorst B niet zitten. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

SPIN praat tóch met VVD'ers

Algemeen

Voorzitter Patrick van Loosbroek van de Boxtelse werkgeversvereniging SPIN zei aanvankelijk dat hij geen trek had in een geplande ontmoeting met de VVD-fractie uit Provinciale Staten. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart brengen de liberalen vrijdag 26 januari een werkbezoek aan Boxtel. Bij nader inzien zijn de liberalen toch welkom.

In de papieren krant die vandaag verspreid wordt, liet Van Loosbroek nog optekenen dat hij de Statenfractie niet wilde ontvangen tijdens haar werkbezoek. Daaraan neemt ook gemeenteraadslid Dymph van de Vries met andere vertegenwoordigers van de lokale VVD-afdeling deel. De steun die de Boxtelse raadsfractie deze week verleende aan een biomassaplein op bedrijventerrein Vorst B is de directe aanleiding voor de afzegging, aldus Van Loosbroek. Bij nader inzien komt de SPIN-voorzitter op zijn annulering terug, meldde hij donderdagmiddag. Dat komt omdat de liberalen volgens hem van mening zijn dat ook andere bedrijvigheid op Vorst B mogelijk moet zijn. 

De Statenfractie ontmoet de SPIN-preses in diens onderneming Unilux op bedrijventerrein Ladonk. Daar bezoeken de liberalen ook twee innovatieve ondernemingen: Ecotap (dat elektrische oplaadpunten produceert) en Dimaen, ontwikkelaar van machines om industriëel plastic te scheiden. Bovendien nemen de VVD'ers een kijkje in het Oertijdmuseum (Bosscheweg) en gaan zij in gesprek met leden van het Dorpsberaad Liempde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met 2-1 van Riel.
Boxtel wint zware strijd tegen tien man van Riel en blijft in kampioensrace Sport 17 minuten geleden
Logo
De Oranjebraderie in Boxtel trok zondag volop bekijks. Het winkelend publiek kwam voor de koopjes, maar ook aan de kinderen was gedacht. Zo liep er een gigantische aap door het centrum.
Jagen op koopjes, potje darten en rondjes draaien in de carrousel tijdens drukbezochte Oranjebraderie Boxtel Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 2 uur geleden
Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 18 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 22 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 23 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd gisteren