Koen de Kort, gefotografeerd tijdens de presentatie van zijn boek 'Renner met rede' in Utrecht. (Foto: Gerard Schalkx).
Koen de Kort, gefotografeerd tijdens de presentatie van zijn boek 'Renner met rede' in Utrecht. (Foto: Gerard Schalkx).

Koen de Kort start in Vuelta

Algemeen

De Liempdse wielrenner Koen de Kort neemt vanaf zaterdag 19 augustus deel aan de Vuelta. De Kort maakt deel uit van de negenkoppige ploeg van Trek-Segafredo, onder wie kopman Albert Contador die in de Ronde van Spanje afscheid neemt van het peloton. De eerste etappe is een ploegentijdrit, die verreden wordt in en om de Zuid-Franse stad Nimes.

Contador krijgt in zijn laatste wedstrijd naast De Kort steun van de Belg Edward Theuns, de Colombiaan Jarlinson Pantano, de Spanjaarden Jesús Hernández en Markel Irizar, de Duitser John Degenkolb, de Fransman Julien Bernard en de Amerikaan Peter Stetina. De 34-jarige Contador won de Vuelta drie keer, in 2008, 2012 en 2014. Vorig jaar eindigde de renner als vierde. Als eerbetoon mag Contador van de organisatie met het rugnummer 1 starten.

Chris Froome, winnaar van de Tour de France, kondigde deze week aan dat hij voor een dubbelslag wil gaan en na La Grande Boucle ook de Vuelta wil winnen. Slechts twee renners gingen hem ooit voor: Jacques Anquetil en Bernard Hinault.

De Kort toonde zich deze week op Twitter enthousiast en heeft zin in zijn tweede grote ronde binnen één jaar. Vooral het aan de zijde rijden van Contador zorgt voor veel opwinding. De Liempdenaar kent de Spanjaard al vele jaren; ze reden ook ooit samen bij Astana.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal.
Onofficiële bijeenkomst oud-gedecoreerden Esch smaakt naar meer Cultuur 14 minuten geleden
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Wandelen naar de Sint-Jan. Voor 'Met je hart' Verenigingen 34 minuten geleden
RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met 2-1 van Riel.
Boxtel wint zware strijd tegen tien man van Riel en blijft in kampioensrace Sport 1 uur geleden
Logo
De Oranjebraderie in Boxtel trok zondag volop bekijks. Het winkelend publiek kwam voor de koopjes, maar ook aan de kinderen was gedacht. Zo liep er een gigantische aap door het centrum.
Jagen op koopjes, potje darten en rondjes draaien in de carrousel tijdens drukbezochte Oranjebraderie Boxtel Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 3 uur geleden
Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 19 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 23 uur geleden