Eind vorig jaar werd naast basisschool De Vorsenpoel een pluktuin geopend, ontworpen door Marja Gijben. Deze tuin aan de Dr. De Brouwerlaan vormt een volgende schakel in de zogeheten Foodwalk. Een wandeling die start bij de moestuin nabij Hoogheem en eindigt bij de rijksweg A2 en liefhebbers van natuur langs verschillende plantsoenen met openbaar 'eetbaar groen' leidt. (Archieffoto: Gerard Schalkx).
Eind vorig jaar werd naast basisschool De Vorsenpoel een pluktuin geopend, ontworpen door Marja Gijben. Deze tuin aan de Dr. De Brouwerlaan vormt een volgende schakel in de zogeheten Foodwalk. Een wandeling die start bij de moestuin nabij Hoogheem en eindigt bij de rijksweg A2 en liefhebbers van natuur langs verschillende plantsoenen met openbaar 'eetbaar groen' leidt. (Archieffoto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Vierde editie De Groene Draad op 2 juli

Algemeen

De moestuin van volkstuinvereniging Ceres in het buitengebied van Boxtel, de pluktuin van basisschool De Vorsenpoel in Oost en een Liempdse boomgaard met historische fruitrassen. Wie meer wil weten over wat er in de gemeente gebeurt op het gebied van gezond en lokaal voedsel, doet er goed aan deel te nemen aan fiets- en wandelroute De Groene Draad van Eetbaar Boxtel. Zondag 2 juli wordt op zeven plekken in Boxtel en Liempde open huis gehouden.

In Liempde toont tuinarchitect Marja Gijben haar tuin aan de Pastoor Dobbeleijnstraat 22 en kunnen mensen ook terecht bij de boomgaard van het Groot Duijfhuis, fruithof Belle-Fleur (Hoevedreef 8), permacultuur tuin Klein Duijfhuis (Savendonksestraat) en generatietuin Onzen Hof (Smidsepad).

In Boxtel kunnen bezoekers op drie plekken terecht: volkstuinvereniging Ceres op Onrooi, de pluktuin tussen de Robert Schumanlaan en Dommeloord en de openbare tuin nabij basisschool De Vorsenpoel. 

Lees meer in de editie van Brabants Centrum van donderdag 29 juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Na afloop van de Kampinatocht was het voor de wandelaars goed toeven op het terras van B&B D'n Hop.
Omleidingen nodig tijdens wandeltocht over zompige Kampina Sport 6 minuten geleden
Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 4 uur geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 5 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 5 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 9 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar gisteren
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen gisteren