BoxRuba, hier tijdens Boer zoekt Band van vorig jaar, treedt zaterdag 22 april op tijdens de eerste editie van Boxrock. Het festival in jongerencentrum B-Town gaat om 19.30 uur van start; een halfuur eerder gaan de deuren open. (Foto: Peter de Koning).
BoxRuba, hier tijdens Boer zoekt Band van vorig jaar, treedt zaterdag 22 april op tijdens de eerste editie van Boxrock. Het festival in jongerencentrum B-Town gaat om 19.30 uur van start; een halfuur eerder gaan de deuren open. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Nieuw: festival Boxrock in B-Town

Algemeen

Jongerencentrum B-Town aan de Baroniestraat vormt zaterdag 22 april vanaf 19.30 uur het decor voor het nieuwe evenement Boxrock. Tijdens dit kleine festival kan het publiek op één avond kennismaken met verschillende bands die Boxtel te bieden heeft. Zowel in de grote zaal van B-Town als het café van het jongerencentrum staan artiesten gepland. 

Big Lake Tiny, een alt-pop-country band waarvan de bekende Boxtelse drummer Michel Geelen deel uitmaakt, trapt af om 20.00 uur. Na een jaar songteksten schrijven, repeteren en enkele optredens, dook de band onlangs de studio in. Een EP met vijf nummers verschijnt dit jaar. Vervolgens is het een uur later de beurt aan Premium, de vijfkoppige band die grotendeels uit Boxtelaren bestaat en repeteert in Liempde. Premium speelt vooral songs uit de grunge- en rockbeweging uit het begin van de jaren negentig.

Barabas, dat onder aanvoering van Sander Blom is ontstaan uit de Boxtelse band Fahrenheit Twins, brengt om 22.00 uur Nederlandstalige indie folk ten gehore. Het debuutalbum 'Blauw Verzet', voor de liefhebber van bands als Elbow, The National en Mumford & Sons, verschijnt ergens dit jaar. De bekende indierockband BoxRuba, die bekend staat om zijn energieke liveshows en medio 2015 aan populariteit won met de rockversie van 'Lean On' van Major Lazer, sluit Boxrock af.

In het café van B-Town worden veelal akoestische optredens opgevoerd tijdens Boxrock. De organisatie zocht contact met Kornelis Lievense van Muzebox Cultuureducatie Boxtel en hij zorgde voor jong lokaal talent: Judith Kruidenier, Carmen Swinkels, Jules Heesbeen, Bruno Rats, Pim Lavaleije, Max Denteneer en Max Breuer. De bekende Boxtelse singer-songwriter Dennis Wels sluit samen met drummer Richard Schuurs de sessies in het B-Town-café af.

De toegangsprijs bedraagt 2 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 9 minuten geleden
Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 16 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 20 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 21 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 22 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column gisteren