Geert van der Bruggen (rechts) gaf woensdag 8 februari uitleg over voedselcoöperatie Herenboeren Wilhelminapark aan scholieren van het Jacob-Roelandslyceum. (Foto: Peter de Koning).
Geert van der Bruggen (rechts) gaf woensdag 8 februari uitleg over voedselcoöperatie Herenboeren Wilhelminapark aan scholieren van het Jacob-Roelandslyceum. (Foto: Peter de Koning).

Nominatie Stijlprijs voor Herenboeren

Algemeen

Voedselcoöperatie Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel is een van de achttien genomineerden voor de Brabantse Stijlprijs. Daarvoor werden uit 82 projecten uit 45 Brabantse gemeenten ingezonden. Uit Boxtel werden ook graffiti-atelier Street Art Centre en Dommelbimd aangemeld; deze zijn niet genomineerd.

In maart bezoeken de juryleden alle initiatieven voor een rondleiding en gesprek met betrokkenen. Medio april wordt duidelijk welke drie tot vijf finalisten strijden om de jury- en de publieksprijs. De nominaties passen volgens de vakjury het best bij de beoordelingscriteria, zoals vermeld in het reglement voor de Stijlprijs. Alle genomineerde projecten zijn zichtbaar op de kaart op www.debrabantsestijlprijs2017.nl. De vakjury is onder de indruk van het aantal inzendingen, de betrokkenheid van inwoners en de kwaliteit van de projecten.

Juryvoorzitter Erik van Merrienboer (als lid van het college van Gedeputeerde Staten belast met de portefeuille Ruimte) is verrast door de variatie aan projecten en het grote aantal burgerinitiatieven: ,,Het is schatgraven in eigen tuin. De inzendingen laten op uiteenlopende manieren zien hoe liefde voor de plek, ontwikkeling in de tijd, gemeenschapszin en verbeeldingskracht identiteit geven aan een plek waar mensen trots op zijn. Soms grote projecten met veel bekendheid, maar vaak ook verrassende locaties en onbekende plekken. Daarmee is de tweede editie van de Stijlprijs nu al geslaagd."
De provincie organiseert de Brabantse Stijlprijs om de twee à drie jaar om de kwaliteit van de fysieke leefomgeving op de agenda te houden en het gesprek te blijven voeren over een mooie, bruikbare en duurzame leefomgeving. In deze regio zijn ook de waterkrachtcentrale Dommelstroom en de natuurspeeltuin in Sint-Michielsgestel genomineerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

De deelnemers aan het eendaagse lentetoernooi van LTV Munsel.
Tennissers LTV Munsel vinden mixen wel zo gezellig Sport 5 uur geleden
Tijdens Koningsdag waren er veel sportieve spelletjes voor de jeugd in sportpark De Laat in Gemonde.
Sportpark De Laat was stralend middelpunt tijdens Koningsdag in Gemonde Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Waterschap met ruime buffer de zomer in Natuur & milieu 6 uur geleden
Logo
Honderd wandelaars banjerden vorig jaar door Liempde voor de avonddriedaagse van buurtvereniging Den Berg. Basisschool De Oversteek was goed vertegenwoordigd.
Den Berg stopt na 40 jaar met wandeldriedaagse Cultuur 7 uur geleden
De twee hoofdteams van MEP speelden zondag. De mannen eindigden hun duel met een gelijkspel, de vrouwen verloren.
Laatste loodjes wegen zwaar voor mannen MEP Sport 9 uur geleden
De ASML-campus in Veldhoven.
Balans: 'Uitbreiding ASML biedt kansen voor Boxtel' Economie 9 uur geleden
Logo
De mannen van de hobbyclub in het noodlokaal achter de Sint-Willibrordusschool. Links werkt Fons van der Heijden aan de maquette van het nieuwe onderkomen.
Hobbyclub Esch wil naar trapveldje verhuizen Verenigingen 10 uur geleden
Zonnepanelen op het dak van de Angelaschool.
Zonnepanelen: waar gaat dat heen? Duurzaamheid 12 uur geleden