Schooldirecteur Edwin Vugts van De Oversteek dirigeert de finale van Maestro Liemt. (Foto: Albert Stolwijk).
Schooldirecteur Edwin Vugts van De Oversteek dirigeert de finale van Maestro Liemt. (Foto: Albert Stolwijk).

Meester Edwin wordt Maestro Edwin

Algemeen

Er was geen discussie mogelijk. Directeur Edwin Vugts van basisschool De Oversteek in Liempde maakte de meeste indruk tijdens de dirigeerwedstrijd Maestro Liemt die de plaatselijke fanfare Concordia zaterdagavond hield. 

In de finale streed Vugts tegen horecavrouw Josephine Bekkers. Beiden dirigeerden het samengevoegde blaasorkest en slagwerkgroep in Star Wars Disco March. Hoewel ook Bekkers zich prima staande wist te houden, waren de jury en het publiek het erover eens dat Vugts toch het best uit de verf kwam. Hij stond ook het meest overtuigend op de bok en zweepte de muzikanten op om er een daverend optreden van te maken. Dat was ook in de toegift:  'Music' van John Miles, dat Vugts ook in de voorronde dirigeerde. ,,Aanvankelijk dacht ik: 'wáár heb ik me voor opgegeven'. Maar uiteindelijk kreeg ik de smaak te pakken. Het was erg leuk om te doen. Maar wel heel intensief, ik ben doodmoe..."

In de voorronde kwamen ook wethouder Marusjka Lestrade, vrijwilligster Margo Brands, kapelaan Geoffrey de Jong en fanfarevoorzitter Hans Vermeulen in actie als muzikaal leider.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Afbeelding
Met De Keistampers wandelen door de Kampina Sport 1 uur geleden
Hans van der Schoot overhandigt het eerste exemplaar van het jaarboek 2021 samen met een boeket bloemen aan Thea Tilburgs.
Heemkunde Gemonde brengt weer jaarboek uit Verenigingen 2 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
De Jordaantjes: alle namen zijn achterhaald! Historie 4 uur geleden
Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 12 uur geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 17 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 18 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 19 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 20 uur geleden