Afbeelding

Fairtrade pop-up store in Boxtel

Algemeen

Aan de Stationsstraat 24 in Boxtel verschijnt zaterdag 5 november een heel bijzondere pop-up store. Gedurende één dag kan winkelend publiek er terecht voor het kopen van kleding, fairtrade hapjes en drankjes én een modeshow. En dat allemaal met tweedehands kleding...

De Boxtelse Fairtrade-werkgroep organiseert de tijdelijke winkel samen met de lokale Vincentius Vereniging. Duurzaamheid en hergebruik staan er centraal. ,,Dat is ook het thema van de jaarlijkse Fairtrade-week", vertelt voorzitter Arjen Witteveen van de werkgroep. ,,Samen met de Vincentius Vereniging hebben we toen besloten tot een tijdelijke winkel én een modeshow. Hiermee laten we zien dat je ook leuke outfits kunt samenstellen uit hergebruikte kleding."

In het pand aan de Stationsstraat 24 - waar voorheen de schoenenzaak van Peter en Els van der Weide gevestigd was - zijn van 13.00 tot 17.00 uur allerlei kledingstukken verkrijgbaar, afkomstig uit de kringloopwinkel van de Boxtelse Vincentius Vereniging. Daar, aan de Van Leeuwenstraat, worden naast kleding ook boeken en huishoudelijke artikelen verkocht. ,,Allemaal van goede kwaliteit", meldt voorzitter Toon van der Sloot. ,,En dat laten we op 5 november aan de Boxtelaren zien."

Sinds drie jaar mag Boxtel zich Fairtrade Gemeente noemen. Elk jaar controleert de werkgroep of aan de vereisten wordt voldaan. Er worden onder meer activiteiten georganiseerd om mensen te informeren én enthousiasmeren over fairtrade producten. ,,Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor consumenten en met de pop-up store spelen we daarop in", aldus Witteveen.

De tijdelijke winkel is ontstaan uit een samenwerking met verschillende Boxtelse organisaties. Naast de Vincentius Vereniging en de Fairtrade-werkgroep is ook De Smaak van Boxtel betrokken; deelnemers aan de internationale kookcursus zullen op 5 november zorgen voor heerlijke hapjes en drankjes. Witteveen: ,,Natuurlijk ook allemaal fairtrade!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Na afloop van de Kampinatocht was het voor de wandelaars goed toeven op het terras van B&B D'n Hop.
Omleidingen nodig tijdens wandeltocht over zompige Kampina Sport 9 uur geleden
Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 13 uur geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 14 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 14 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 18 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 5 mei, 16:00
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 5 mei, 15:00