Afbeelding

Jacob-Roelandslyceum opent Learning Lab

Algemeen

Het Jacob-Roelandslyceum (JRL) zoekt voortdurend naar manieren om middelbaar onderwijs anders en vooral vernieuwend vorm te geven. Dat gebeurt vanaf deze week onder meer in het Learning Lab, een dependance die de school de voorbije maanden heeft ingericht in een vleugel van brede school De Wilgenbroek.

Enkele maanden later dan gepland, maar niet minder trots konden rector Leon Spaan en onderwijsdirecteur Els Strang van het JRL gisteren rond het middaguur de deur van het Learning Lab officieel openen. In het bijzijn van burgemeester Mark Buijs en bestuursvoorzitter Eugène Bernard van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) werd een kennismakingsronde gemaakt langs onderwijsplekken die geen 'klaslokaal' meer genoemd mogen worden.

Waar in het JRL-schoolgebouw aan de Grote Beemd de lokalen doorgaans een oppervlakte hebben van pakweg 48 vierkante meter, is in De Wilgenbroek gekozen voor veel ruimer opgezette leer- en werkplekken. Er is een collegezaal waar grote groepen scholieren hoorcolleges kunnen volgen. In een arena, compleet met een soort tribunes, kunnen grote groepen leerlingen gezamenlijk of in kleinere groepjes werken aan opdrachten en presentaties verzorgen. En dan is er nog de lounge, compleet met heerlijke zitbanken, hoge tafels en krukken en natuurlijk audiovisuele hulpmiddelen om op een moderne manier les te krijgen.

Het Learning Lab werd gisteren officieel in gebruik genomen met een zogeheten College Tour. Eindexamenleerlingen van het JRL mochten burgemeester Mark Buijs, schrijfster Lenneke van der Burg en oud-leerling Merve Atalay onderwerpen aan een vragenvuur over hun studententijd. (Foto: Peter de Koning).

Lees het complete verhaal in de editie van Brabants Centrum van donderdag 8 september.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Na afloop van de Kampinatocht was het voor de wandelaars goed toeven op het terras van B&B D'n Hop.
Omleidingen nodig tijdens wandeltocht over zompige Kampina Sport 4 uur geleden
Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 8 uur geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 9 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 9 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 10 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 13 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 5 mei, 16:00
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 5 mei, 15:00