Afbeelding

Met de Zonnebloem in de rups

Algemeen

,,Dit móet ik zien", roept Daniël (7) als hij met zijn oma langs de Safaritrip op de Liempdse kermis loopt. Niet omdat de metershoge attractie zo spectaculair is, maar vanwege de inzittenden: ouderen van de Liempdse afdeling van stichting De Zonnebloem. 

Een tiental durfals nam de uitdaging aan en torende op het hoogste punt wel bijna tien meter boven de kermis uit. Reisleidsters Jolanda Jansen, Esther Rijken en Monique van Ruremonde begeleidden de ouderen op ludieke wijze naar onder meer de schiettent, de schommels en de rups. Ook de oliebollenkraam en de snoepkraam werden niet overgeslagen. ,,En we gaan ook een beetje op kroegentocht", zei voorzitter Willy van Zuijlen van De Zonnebloem gekscherend. De bejaarde bezoekers stopten namelijk ook bij enkele Liempdse horecagelegenheden. 

Sjaan van de Linden en Ali Jennissen namen plaats in de Safaritrip. ,,Daar durf ik nog gerust in hoor", zei Van de Linden vooraf. Vlak daarvoor had het tweetal een ritje in de rups gemaakt. ,,Heerlijk. Het deed me denken aan vroeger. Ik denk dat het zeventig jaar geleden is dat ik daar in zat."

Het mag inmiddels een traditie genoemd worden nu de ouderen voor het tweede jaar een middag op de Liempdse kermis mogen vertoeven. Ook zijn er plannen om het bezoek volgend jaar nóg grootser aan te pakken. ,,Maar dat moeten we nog serieus uitwerken", vertelde de voorzitter. Plaatselijke horecaondernemer Ton van Alphen van café De Durpsherberg trok vorig jaar Van Zuijlen aan zijn jasje en nam met nog enkele horecaondernemers het initiatief om een ouderenmiddag te organiseren. Toen haakten 45 ouderen aan bij het initiatief. Vandaag deden er zeventig mee. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Na afloop van de Kampinatocht was het voor de wandelaars goed toeven op het terras van B&B D'n Hop.
Omleidingen nodig tijdens wandeltocht over zompige Kampina Sport 15 minuten geleden
Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 4 uur geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 5 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 5 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 9 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar gisteren
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen gisteren