Afbeelding

Vaarverbod Dommel ingetrokken

Algemeen

Waterschap De Dommel heeft woensdag het tijdelijke vaarverbod voor de Dommel ingetrokken. Door de hevige regenval was voor de gehele Dommel sinds donderdag 2 juni een tijdelijk vaarverbod ingesteld. Die is nu niet meer van kracht.

Het waterschap meldt dat de waterkwaliteit momenteel erg slecht is. ,,We adviseren om contact met het water te vermijden en vooral niet te zwemmen in de Dommel", meldt een woordvoerster.

De laatste dagen was in het stroomgebied sprake van flinke wateroverlast. Vorige week donderdag werd al een vaarverbod ingesteld voor het gehele Dommelgebied. Dat is zondag bijgesteld naar alleen de Reusel en de Dommel. Maandag werd het verbod voor de Reusel al ingetrokken en woensdag voor de Dommel. Het water is inmiddels gezakt, men kan veilig in- en uitstappen en onder de bruggen door varen.

De waterkwaliteit is echter wel een aandachtspunt. ,,Door de hevige regen hebben diverse overstorten plaatsgevonden en water van ondergelopen weilanden, met eventueel mest en gewasbeschermingsmiddelen, zijn de Dommel in gespoeld", aldus het waterschap. ,,Daarmee is de kwaliteit zodanig slecht dat afgeraden wordt om te zwemmen in de Dommel. Vooral het inslikken van dit water kan gezondheidsklachten veroorzaken. Daarnaast adviseren we contact met het water te vermijden. De Dommel is geen sowieso geen zwemwater."

De komende dagen wordt weinig regen verwacht. Daarmee zal het waterpeil alleen maar verder zakken. Er wordt in het weekend echter weer regen verwacht. Waarschijnlijk minder zware buien. Mocht de vaarsituatie echter weer in gevaar komen kan het waterschap opnieuw een tijdelijk verbod instellen.

Op de website www.dommel.nl wordt continue actuele informatie geplaatst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Na afloop van de Kampinatocht was het voor de wandelaars goed toeven op het terras van B&B D'n Hop.
Omleidingen nodig tijdens wandeltocht over zompige Kampina Sport 4 uur geleden
Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 8 uur geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 9 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 10 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 10 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 13 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 5 mei, 16:00
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 5 mei, 15:00